Verstappen vs. Ocon

A Force India szerint még fogható a McLaren

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya továbbra is hisz abban, alakulata képes lesz befogni idei egyik legfőbb riválisát, a McLarent a konstruktőrök versenyében.


A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya továbbra is hisz abban, alakulata képes lesz befogni idei egyik legfőbb riválisát, a McLarent a konstruktőrök versenyében.

A kiábrándító idénykezdet után a McLaren a bajnokság féltávjánál még a Force Indiát üldözte a gyártók tabelláján, a Német Nagydíj óta azonban az indiai kiscsapat szemmel láthatóan küszködik a gumikkal, így Belgiumban elveszítette ötödik helyét a konstruktőri versenyben.

A különbség jelenleg 5 pont a két istálló között, Mallya szerint pedig még nincs minden veszve.

„Szoros küzdelem lesz, a jó hír viszont az, hogy a McLaren még mindig nincs annyira elöl” – mondta a szakember.

„Monzában mindössze egyetlen pontot szereztek, szóval egyértelműen befoghatóak. Nekünk persze jobban kell teljesítenünk, ez teljesen világos. Keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk a teljesítményen, ugyanakkor világossá tettük már azt is, hogy nem fogjuk veszélyeztetni a jövő évi programot. Szóval ügyesen kell egyensúlyozni, de tudjuk, mit kell tennünk.”

Mallya kifejtette, létfontosságú volna, hogy a hétvégi Szingapúri Nagydíjon is értékes pontokat gyűjtsenek.

„Eddig nagyon erősek voltunk Szingapúrban, főleg tavaly. Remélhetőleg ez idén is folytatódik majd, de tudjuk, felül kell kerekednünk a gumiproblémákon, melyek jelentősen befolyásolják az autó teljesítményét. A pontszerzést kell célul kitűznünk erre a hétvégére, meg kell tartanunk a lendületet a bajnokság hajrájában.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek