Hírek

A Force India tehet keresztbe a McLaren-Hondának?

Nem támogatja a Honda felzárkóztatásáról szóló terveket a Force India Forma-1-es csapata.

Nem támogatja a Honda felzárkóztatásáról szóló terveket a Force India Forma-1-es csapata.

Nemrégiben láttak napvilágot azok a hírek, melyek szerint a Mercedes egyeztetéseket kezdett a jelenleg küszködő Hondával arról, hogy technikai segítséget nyújt a japánoknak ahhoz, hogy azok felülkerekedjenek megbízhatósági problémáikon.

Bár úgy tudni, végleges döntés még nem született arról, hogy a két gyártó valóban együttműködik-e, a Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley viszont kifejtette véleményét ezzel kapcsolatban.

„Egy olyan csapatként, mely nemcsak fizet a motorokért, hanem hozzájárul azok fejlesztéséhez is, nyilván nem örülnénk annak, ha megosztanánk a fejlesztéseket egy olyan csapattal, mely a riválisunk” – mondta a szakember, kinek csapata a Mercedes erőforrásait használja az F1-ben.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff egyelőre nem kívánta kommentálni a Hondával való együttműködésről szóló értesüléseket.

„Jelenleg nem csinálunk semmit a Hondának, ez a mostani álláspontunk” – mondta.

„Amíg nem változik a helyzet, nem akarok hozzájárulni olyan pletykákhoz, melyek nem igazak, és melyek véleményem szerint ártanak a Hondának. Meglátjuk, mi lesz.”

Wolff hozzátette, biztos benne, hogy a Honda egyedül is képes felállni a padlóról.

„Ez fontos lenne a Forma-1-nek. A Honda egy fontos tényező, egy komoly és eredményes vállalat, és nincs kétségem afelől, hogy végül eljutnak oda, ahol lenni szeretnének.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton meg van győződve arról, csapattársa, Valtteri Bottas idén komoly esélyese lehet a világbajnoki címnek.…