A Forma-1 elnöke örülne a kis Schumi érkezésének

Fotó: Formula 3
Fotó: Formula 3

A Forma-1 első embere, Chase Carey azt reméli, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick egy napon bemutatkozhat majd a száguldó cirkuszban.

A 19 esztendős versenyző idén második szezonját teljesíti a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében, legutóbb, Spa-Francorchampsban pedig nyerni tudott. A német a 8. helyet foglalja el a bajnoki összetettben.

Amikor a Liberty Media elnökét, Chase Carey-t arról kérdezték, örülne-e a kis Schumi érkezésének, a szakember így felelt: „Nagyszerű történet lenne, természetesen.”

„Michael Schumacher még mindig egyedülálló szerepet tölt be Forma-1-es világbajnokként, hiszen továbbra is ikonja a sportágunknak.”

„Ám mindettől függetlenül szeretnénk megkönnyíteni a fiatal versenyzők dolgát a Forma-1-be kerülést tekintve. És ha Mick a Forma-1-ben lenne, az különleges volna. Sok rajongó szívét megérintené igazán egyedülálló módon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek