A FOTA készen áll elindítani a rivális bajnokságot - F1VILÁG.HU

A FOTA készen áll elindítani a rivális bajnokságot

HIRDETÉS

Az F1-es Csapatok Szövetségének (FOTA) alelnöke, John Howett elhintette, hogy a tagok nem zárják ki a rivális széria útjára indításának lehetőségét, bár továbbra is azon vannak, hogy az FIA-val közösen, megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

Az F1-es Csapatok Szövetségének (FOTA) alelnöke, John Howett elhintette, hogy a tagok nem zárják ki a rivális széria útjára indításának lehetőségét, bár továbbra is azon vannak, hogy az FIA-val közösen, megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

Az FIA elnöke, Max Mosley hétfőn levelet intézett a FOTA nyolc tagjához, melyben arra kéri őket, hogy adják be feltétel nélküli nevezésüket, mert csak így tudja megkezdeni velük a tárgyalást a jövő évre beígért szabályok módosításának ügyében.

A hírek szerint a FOTA reagált is Mosley levelére, ám azt pontosan nem tudni, hogy milyen dokumentumokat juttatott el a szövetség részére.

A tegnap esti hírek óta semmit nem hallani a FIA/FOTA fiaskóról, bár a háttérben bizonyára folynak az egyeztetések és a tárgyalások.

A FOTA alelnöke, John Howett az Autosportnak még hétfőn adott interjújában arról beszélt, hogy bár bizakodó, a csapatok egyelőre még nem zárták ki a rivális széria elindításának lehetőségét.

“Feltételes kérdésről van szó, de nem hiszem, hogy az idő szűke miatt leküzdhetetlen problémát jelentene a rivális széria megszervezése. Azonban szeretném hangsúlyozni, hogy nem ez a FOTA egyetlen és egyedüli célja” – mondta a Howett, aki egyébként a Toyota csapatfőnöke.

“Ha viszont ebbe a helyzetbe kényszerítenek, védekező stratégiánk részeként ezt a lehetőséget is szem előtt kell tartanunk. És egy ideje már a látómezőnkben van.”

Howett nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mert elmondása szerint csakis csapata nevében tud beszélni, ráadásul ez a FOTA titkos, bizalmas belső ügye, amit nem szabad, és nem is akar kifecsegni.

Az irányító testület két nap múlva, pénteken kihirdeti a jövő évi nevezési listát, így addig muszáj lesz megoldást találni a jelenlegi helyzetre, máskülönben egy érdekes rajtráccsal találhatjuk szembe magunkat a következő idényben a Forma-1-ben.

A Toyota csapatfőnöke azonban optimista, és bízik abban, hogy minden megoldódik, és nem kell elővenniük régóta sarokban lévő tervüket, a rivális széria megalakítását – ami egyik félnek sem lenne jó.

Hirdetés

“Bár csak a csapatom nevében tudok beszélni, én személy szerint nyugodt vagyok, mert sok szempontból előrelépést látok” – magyarázta. “Más szavakkal élve, stabil kormányzásra van szükségünk – ez az előfeltétele szinte minden FOTA tagnak –, és az sokkal szilárdabb volt ezen a hétvégén, mint bármikor korábban.”

“Ha ez így lesz a jövőben, akkor szerintem jól fogjuk érezni magunkat. Ha viszont nem, akkor egy alternatív forgatókönyv szerint kell haladnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!