Verstappen vs. Ocon

A futamon felzárkózna az élmezőnyre a McLaren

Mindkét McLaren a top10-be került a monzai időmérő edzésen, igaz, a Q3 ezúttal sem róluk szólt. A csapat versenyzői, Sergio Perez és Jenson Button azonban arra számít, hogy a versenyen javítani tudnak.


Mindkét McLaren a top10-be került a monzai időmérő edzésen, igaz, a Q3 ezúttal sem róluk szólt. A csapat versenyzői, Sergio Perez és Jenson Button azonban arra számít, hogy a versenyen javítani tudnak.

„Már a délelőtti edzésünk is jó volt, így bíztunk benne, hogy az időmérőnk is jól sikerül majd. Remek az egész csapat számára, hogy mindkét autó bekerült a Q3-ba. Három tizeddel voltunk lassabbak, mint az élmezőny, nem tudom ők hol találták az extra tizedeket, mert azt gondolom, mindent kihoztunk magunkból, amit lehetett”- elemzett Perez, aki vasárnap javítana.

„Bízom benne, hogy a versenyen közelebb kerülhetünk az előttünk lévőkhöz, amihez jó stratégiára lesz szükségünk, de a mérnökeink képesek kidolgozni ezt, úgyhogy hiszem, hogy jók lehetünk”- tette hozzá a fiatal pilóta, aki ezúttal gyorsabb volt, mint rutinos csapattársa.

Jenson Button elmondta, ő nem is várt többet ettől a mai délutántól, vagyis a 9. hely a realitásokat tükrözi, és szerinte akár azon is érdemes lett volna elgondolkodniuk, hogy egyáltalán ki sem mennek a Q3-ban.

„Ezen már nem tudunk változtatni, mindenesetre a versenyen mindent beleadunk majd. A versenytempót tekintve nem igazán tudom, hogy hol is a helyünk – izgatottan várom, hogy erre fény derüljön vasárnap”- mondta a korábbi világbajnok, aki csapattársához hasonlóan arra számít, hogy a futamon javítani tudnak néhány pozíciót.

„Az előrejelzések szerint ráadásul változékony idő várható holnap, és a dolgok érdekessé válhatnak, ha a futam alatt elered az eső”- tette hozzá.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek