A GPDA kiáll a Pirelli mellett - F1VILÁG.HU

A GPDA kiáll a Pirelli mellett

HIRDETÉS

Kiáll a Pirelli javaslata mellett az Autóversenyzők Szövetsége (GPDA), mellyel az olasz gyártó azt szeretné elkerülni, hogy jövőre az ideihez hasonlóan pazarolják az abroncsokat a Forma-1 csapatai.


Kiáll a Pirelli javaslata mellett az Autóversenyzők Szövetsége (GPDA), mellyel az olasz gyártó azt szeretné elkerülni, hogy jövőre az ideihez hasonlóan pazarolják az abroncsokat a Forma-1 csapatai.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery szerint nem helyénvaló, hogy a csapatok többsége legalább egy garnitúra keményebb keverékű abroncsot elhasználatlanul hagy a versenyhétvégék végére, miközben az időmérőn spórolnak a lágyabb keverékekkel.

A gyártó éppen ezért azt tervezi, a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordul, hiszen szeretné, ha jövőre más elosztásban kapná meg gumijait a Forma-1 mezőnye: a Pirelli éppen ezért azt javasolta a csapatoknak, egyezzenek bele abba, hogy 2012-ben hat szett lágyabb, valamint öt szett keményebb keverékű abroncsot használjanak hétvégenként, ezt azonban az istállók nem fogadták el egyhangúlag.

Az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva azonban Hembery nemrégiben elárulta, a versenyzőket tömörítő szervezet (GPDA) is szeretne tisztán látni az ügyben.

„A GPDA is olvasta a történetet, informálódott a helyzetről és szerette volna tudni, hogy mi folyik itt pontosan” – magyarázta a szakember.

„Azt mondták, véleményük szerint butaság, hogy ennyi elhasználatlan abroncsunk marad, és úgy érezték, hogy ha nem fogjuk használni őket, akkor nem is akarjuk elvinni azokat a versenyekre.”

Hembery hozzátette, nagyon örül annak, hogy a szervezetet is sikerült bevonni a történetbe, hiszen úgy véli, a versenyzők nyomást gyakorolhatnak a csapatokra.

„A versenyzők azt mondták, egyetértenek a javaslattal, és hogy miért nem találunk egy olyan megoldást, mellyel pénteken, vagy akár az időmérőn elhasználjuk ezeket a gumikat. Úgy érezzük, ez egy olyan probléma, melyre csak annyit kellene mondani, ’gyerünk, cselekedjünk már józan ésszel!”.”

„Mi nem favorizálunk senkit, nem próbálunk senkit előnyben részesíteni. Csak szeretnénk rámutatni, hogy mindenki számára jobb volna, ha sikerülne jobban használni az abroncsokat a hétvégék során.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!