A Group Lotus felfedte terveit a Renault-val - F1VILÁG.HU

A Group Lotus felfedte terveit a Renault-val

HIRDETÉS

A Group Lotus készen áll nagyobb szerepet vállalni a Forma-1-ben, és a jövő évben névadó szponzorként lesz jelen az átnevezésre kerülő Lotus Renault GP istállónál, melyben főrészvényes is lesz egyben.



Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Group Lotus készen áll nagyobb szerepet vállalni a Forma-1-ben, és a jövő évben névadó szponzorként lesz jelen az átnevezésre kerülő Lotus Renault GP istállónál, melyben főrészvényes is lesz egyben.

Mindez azután valósulhat meg, hogy a Renault átgondolta stratégiáját, és a jövőben már csak motorszállítóként lesz jelen a Forma-1-ben, eladja maradék részvényeit a GenII Capital cégcsoportnak, amely már az idei évben is többségi tulajdonosa volt a francia alakulatnak.

A GenII ezzel lehetőséget kapott arra, hogy eladja részvényeinek nagyobb részét a Group Lotusnak, ami azt is jelenti egyben, hogy új néven fut majd a csapat és a tervek szerint visszahozza az arany-fekete festést, amit egyébként Tony Fernandes (Team Lotus) csapata is tervez.

A Goup Lotus a hírek szerint egészen a 2017-es szezon végéig névadó szponzorként lesz jelen a csapatnál, míg a Renault továbbra is elkötelezett marad a gárda mellett, és legalább 2012-ig marad a motorszállító szerepében.

„Örülünk annak, hogy hivatalosan is bejelenthetjük a hírt, miszerint Lotus Renault GP néven veszünk részt a 2011-es bajnokságban” – mondta Gerard Lopez, a Renault F1 Team vezetője.

„A csapat számára hihetetlenül izgalmas megkezdeni egy teljesen új korszakot a Group Lotus együttműködésével, és a következő szezonokban tovább fogjuk élvezni a Renault erős támogatását.”

„Mindez a csapat kemény munkájának köszönhető, mellyel sikerült felkeltenünk a befektetők érdeklődését, amivel biztosítani tudjuk csapatunk fényes jövőjét.”

A Group Lotus ügyvezetője, Dany Bahar a következőkkel folytatta: „Nem tudok jobb helyet egy autómárka kommunikálására, mint a motorsport és a Forma-1 a motorsportok királykategóriája.”

Hirdetés

„Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sok vita lesz a márkánk használata miatt a Forma-1-ben, és örülök annak, hogy ismét egyszer s mindenkorra tisztázhatom helyzetünket: mi vagyunk a Lotus, és vissza fogunk térni.”

A következő hetek minden bizonnyal nagyon érdekesek lesznek, hiszen Fernandes is Renault motorokkal fogja futtatni csapatát, a Team Lotust (melynek neve körül még lesznek komoly viták), és a tervei szerint ő is visszahozná a legendás arany-fekete festést a Forma-1-be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!