A gumikezelés a megoldás Räikkönen gondjaira - F1VILÁG.HU

A gumikezelés a megoldás Räikkönen gondjaira

HIRDETÉS

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint időmérős problémáira az lehet a megoldás, ha sikerül a jövőben megfelelően működtetnie a Pirelli abroncsait.


A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint időmérős problémáira az lehet a megoldás, ha sikerül a jövőben megfelelően működtetnie a Pirelli abroncsait.

A 2007-es év legjobbja az évad eddig eltelt részében folyamatosan küszködött az egykörös teljesítménnyel: eddig minden időmérő edzésen alulmaradt csapattársával, Sebastian Vettellel szemben, a gyenge kvalifikációs szereplés pedig a versenyeken elért eredményekre is rányomja a bélyegét.

Räikkönent a minap Montrealban arról kérdezték, van-e egy konkrét terület, amely miatt nem tud jól szerepelni az időmérőn – erre a kérdésre a „Jégember” a következőket válaszolta: „Nem hinném, hogy van egyetlen egy kiemelt terület.”

„Nyilvánvaló, hogy a gumik kulcsszerepet játszanak, ha sikerül megfelelő működésre bírni őket, az nagy különbséget jelent. Jobb munkát kell végeznünk, jobban kell vezetnem, két-három jó körre van szükség.”

„Meggyőződésem, hogy megoldjuk majd a gondokat, de úgy tűnik, nem olyan egyszerű a helyzet. Tudom, hol kell fejlődnünk, nem kell, hogy bárki is megmondja – elég könnyű a válasz erre a kérdésre.”

„Számos szombati időmérőn hoztuk már magunkat nehéz helyzetbe, ha tehát ezen javítani tudunk, akkor a versenyeken is jó lehet a tempónk.”

„Amikor az ember onnan rajtol, ahonnan egyébként nem kellene, az nyilvánvalóan megnehezíti a dolgát a futamra is.”

Arra a kérdésre, hogy jelenlegi, 66 pontos hátránya mellett elérhető-e még a bajnoki cím, Räikkönen így válaszolt: „Nem nagyon gondolok a bajnoki címre.”

„Versenyről-versenyre haladunk, a maximumot nyújtjuk, aztán majd meglátjuk, hogy végzünk. Tudjuk, hogy sok munka vár még ránk, hogy ott legyünk, ahol lenni szeretnénk. Már így is rengeteget fejlődtünk, ha megnézzük, honnan indultunk.”

Hirdetés

„Azt gondolom, jól végezzük a dolgunkat, az irány helyes, de még van hová fejlődni. Csapatként szeretnénk jobb eredményeket elérni. Nem indult könnyen az év, de pár dolgot még ráncba kell szednünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!