A gumikkal bajlódtak ma a McLaren versenyzői - F1VILÁG.HU

A gumikkal bajlódtak ma a McLaren versenyzői

HIRDETÉS

Vegyes érzésekkel nyilatkoztak a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzései után a McLaren versenyzői.


Vegyes érzésekkel nyilatkoztak a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzései után a McLaren versenyzői.

A gárda világbajnoka, Jenson Button az első edzésen negyedik, a másodikon pedig nyolcadik lett, és bár elmondása szerint sikerült javítani az MP4-29-es versenygépen, azért vannak még problémák.

„Vezethetőség szempontjából úgy gondolom, számos területen javult az autó Bahrein óta” – mondta elégedetten a 2009-es év legjobbja.

„Még vannak dolgok, melyeken csiszolhatunk éjszaka, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz. Két hete, Bahreinben szintén küszködtünk a hosszú etapokon a második edzésen, úgyhogy a versenyen talán most jobbak leszünk.”

„Ma sokat szemcsésedtek az első gumik, de ez a pálya alapvetően megterheli az abroncsokat. A beállításokkal játszadozhatunk, hogy javítsunk ezen, és az egyensúlyon is szeretnénk egy kicsit változtatni. Holnap már tisztább képet kapunk arról, hogy is állunk, feltéve, ha száraz marad az idő.”

A McLaren másik versenyzője, Kevin Magnussen szintén az első gumikra panaszkodott – ám reményei szerint sikerül javítaniuk a beállításokon éjszaka.

„Az első kanyar nagyon trükkös itt, gyakorlatilag ledarálja az első gumikat” – mondta az újonc versenyző.

„Nem tudom, miért nem vagyunk annyira versenyképesek, mint a korábbi versenyeken – de az első gumik nagyon elkoptak. Valójában soha nem fordult még velem elő ilyen szemcsésedés korábban, szóval változtatnunk kell a beállításokon, és a vezetési stílusommal is alkalmazkodnom kell.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A gumikkal bajlódtak ma a McLaren versenyzői
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!