Verstappen vs. Ocon

A ‘Halo’ miatt kellett kórházba szállítani Hartley-t?

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Sajtóhírek szerint azért kellett kórházba szállítani a hétvégi Kanadai Nagydíjon elszenvedett balesete után Brendon Hartley-t, mert az új-zélandi versenyző sisakja az ütközés következtében nekicsapódott az idén bevezetett fejvédőnek, a ’Halónak’.

Hartley a verseny első körében ütközött össze a williamses Lance Stroll-lal: az ütközés meglehetősen nagy volt, következtében pedig mindketten kiestek a futamból.

A balesetet követően a két versenyzőt megvizsgálták a pálya orvosi központjában, Hartley-t azonban később helikopterrel a közeli kórházba szállították további vizsgálatokra.

Az FIA később arról adott tájékoztatást, elégedettek voltak az itt kapott eredményekkel, így hamarosan ki is engedték.

Később az Auto Motor und Sport, valamint a Ziggo Sport is arról számolt be, Hartley sisakja a baleset során nekicsapódhatott a fej védelmére szolgáló ’Halónak’. Bár a televíziós felvételek alapján nehéz pontosat mondani ezzel kapcsolatban, tény, hogy az ütközés után a Toro Rosso versenyzője kezével a fejéhez kap.

Videó: Hartley és Stroll balesete

Ha valóban így történt, akkor ez az első olyan incidens, mely során az idén bevezetett fejvédő problémákat okozott.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

A Ferrarihoz szerződött Wehrlein és Hartley

Pascal Wehrlein mellett a Toro Rosso korábbi versenyzője, Brendon Hartley is a Ferrarinál folytatja pályafutását. A két egykori F1-es pilóta az olasz csapat szimulátorában dolgozhat majd.

Friss hírek