A ‘Halo’ miatt kellett kórházba szállítani Hartley-t?

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MONTREAL, QC - JUNE 10: Brendon Hartley of New Zealand and Scuderia Toro Rosso walks round the circuit after retiring during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 10, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Sajtóhírek szerint azért kellett kórházba szállítani a hétvégi Kanadai Nagydíjon elszenvedett balesete után Brendon Hartley-t, mert az új-zélandi versenyző sisakja az ütközés következtében nekicsapódott az idén bevezetett fejvédőnek, a ’Halónak’.

Hartley a verseny első körében ütközött össze a williamses Lance Stroll-lal: az ütközés meglehetősen nagy volt, következtében pedig mindketten kiestek a futamból.

A balesetet követően a két versenyzőt megvizsgálták a pálya orvosi központjában, Hartley-t azonban később helikopterrel a közeli kórházba szállították további vizsgálatokra.

Az FIA később arról adott tájékoztatást, elégedettek voltak az itt kapott eredményekkel, így hamarosan ki is engedték.

Később az Auto Motor und Sport, valamint a Ziggo Sport is arról számolt be, Hartley sisakja a baleset során nekicsapódhatott a fej védelmére szolgáló ’Halónak’. Bár a televíziós felvételek alapján nehéz pontosat mondani ezzel kapcsolatban, tény, hogy az ütközés után a Toro Rosso versenyzője kezével a fejéhez kap.

Videó: Hartley és Stroll balesete

Ha valóban így történt, akkor ez az első olyan incidens, mely során az idén bevezetett fejvédő problémákat okozott.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!