A hölgy, akinek Verstappen a győzelmét köszönheti - F1VILÁG.HU

A hölgy, akinek Verstappen a győzelmét köszönheti

HIRDETÉS
Vezető stratégáját, Hannah Schmitzet méltatta Max Verstappen vasárnapi győzelmét követően a Red Bull Forma-1-es csapata.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Top three finishers Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227DWW5451W11 // Usage for editorial use only // Hannah Schmitz

A holland versenyző pazar küzdelemben nyerte meg a 2019-es Forma-1-es világbajnoki sorozat utolsó előtti versenyét Interlagosban, győzelméhez pedig nagyba hozzájárult egy merész taktikai döntés, melyben Christian Horner csapatfőnök szerint Verstappen vakon „megbízott”.

A 22 esztendős versenyzőt ugyanis a verseny utolsó szakaszában, az első biztonsági autós periódus alatt vezető pozícióból a bokszba hívták friss gumikért, Verstappennek így át kellett adnia a vezetést Lewis Hamiltonnak.

„Abban a pillanatban ez olyan volt, mint egy sakkjátszma” – mondta Horner.

„A versenyt vezetőként ilyenkor tudod, hogy a mögötted lévő autó az ellenkezőjét fogja csinálni. Szóval elég bátor dolog odaadni egy pályapozíciót. Bízni kell abban, hogy később képes leszel előzni a pályán.”

Verstappen viszont a verseny korábbi szakaszában egyszer már megelőzte Hamiltont ugyanolyan gumikon.

„Egyszer már megcsináltuk Maxszal, és úgy éreztük, hogy a gumielőnnyel újra képes lesz rá.”

A verseny újraindítását követően aztán a holland élt is a lehetőséggel, és rögtön megelőzte a hatszoros világbajnokot, majd megnyerte a futamot.

Az, hogy Verstappent a bokszba hívják a biztonsági autó pályán tartózkodása alatt, a Red Bull vezető stratégája, Hannah Schmitz ötlete volt, aki aztán később együtt ünnepelt a fiatal pilótával a dobogón.

„Hannah jó néhány éve velünk van már a stratégiai csapatban” – mondta Horner.

Hirdetés

„Tavaly szülési szabadságon volt, majd nem olyan régen visszatért a munkába. Rengeteget utazik a munkába, minden nap órákat vezet. De elkötelezett, és szenvedéllyel végzi a munkáját, ami szerintem nagyszerű dolog.”

„Ezt a taktikai döntést ő hozta meg, és úgy éreztem, az lenne a megfelelő jutalom számára, ha ő mehetne fel a trófeáért. Szerintem ez hatalmas ösztönzés egy dolgozó anyukának. Ő egy fontos tagja a csapatunknak.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!