A Honda a BMW szintjét célozza meg 2009-ben

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn nyíltan kijelentette, hogy a japán alakulat jövő évre kitűzött céljai között az szerepel az első helyen, hogy megpróbáljon egy szintre kerülni a BMW Sauberrel.

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn nyíltan kijelentette, hogy a japán alakulat jövő évre kitűzött céljai között az szerepel az első helyen, hogy megpróbáljon egy szintre kerülni a BMW Sauberrel.

A brackley-i bázisú csapat borzalmas gyengén teljesített az idei évben, amit részben annak lehet betudni, hogy már nagyon korán átmozgatta erőforrásainak nagyobb részét a jövő évi projektre, mikor a radikálisan új szabályok bevezetésével jó esély van arra, hogy valamelyest megváltoznak az erőviszonyok a sportban.

Brawn bevallotta, minden azon fog múlni, hogy a többiek mennyire veszik az új szabályok jelentette akadályokat, azonban elárulta, csapata a BMW szintjét szeretné megcélozni 2009-ben.

A német csapat egyébként a Ferrari és a McLaren mögött, a harmadik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, és megszerezte első futamgyőzelmét a Kanadai Nagydíjon.

“Egy hozzánk hasonló helyzetben lévő csapat előrelépési lehetősége attól függ, hogy milyen munkát végez, illetve attól, hogy a többiek milyen munkát végeznek” – magyarázta a brit szakember, aki hosszú éveken át a Ferrari technikai igazgatójaként tevékenykedett.

“Emlékszem azokra az évekre a Ferrarinál, mikor egy elég átlagos autónk volt, azonban a többiek borzalmasan rossz munkát végeztek, és emlékszem olyan időszakokra is, mikor egy fantasztikus autót raktunk össze, ahogy a többiek is, így az egy igazi kihívás volt.”

“Nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni, hiszen az új szabályok miatt nem lehet tudni, ki hogyan fog teljesíteni, és mikorra kezdenek el működni a dolgok. Azonban minden erőforrásunk megvan ahhoz, hogy előrébb kerüljünk a mezőnyben.”

“Rengeteg értelmes ember dolgozik a csapatnál, így szerintem túlzott optimizmusra utalna, ha azt gondolnánk, harcba tudunk szállni a bajnoki címért a következő idényben, azonban hisszük, hogy jobbak, sokkal jobbak leszünk, mint idén.”

“Számomra a BMW a viszonyítási alap, és az, amit a német csapat véghezvitt az idei évben, ami lenyűgözött. Nyilvánvalóan tovább folytatják a fejlődést, de azt gondolom, hogy ha sikerülne elérnünk azt a versenyképességet, amit a BMW-nek sikerült, elégedettek lehetnénk.”

A Honda 14 pontot szerzett 2008-ban, és a bajnokság kilencedik helyén végzett, egyetlen csapatot, a nulla pontos Force Indiát megelőzve.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!