A Honda a középmezőnyt célozza meg Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

A Honda a középmezőnyt célozza meg Melbourne-ben

HIRDETÉS

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn szerint a japán nagyvállalat már az első futamon megcélozhatja a középmezőnyt átdolgozott versenygépével, miután az új autó kiválóan teljesített a múlt heti privát tesztprogramon Jerezben.

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn szerint a japán nagyvállalat már az első futamon megcélozhatja a középmezőnyt átdolgozott versenygépével, miután az új autó kiválóan teljesített a múlt heti privát tesztprogramon Jerezben.

A brackley-i bázisú alakulat a múlt héten próbálta ki első alkalommal a már kimondottan a szezonnyitóra szánt aerodinamikai csomagját a spanyol ringen.

Bár időeredményeket nem tett közzé a Honda, a vezetőség mégis elégedetten távozott a helyszínről, és a látottak után magabiztosan várja a hétvégi futamot.

Az RA108-as modell borzalmasan gyengén teljesített a kollektív teszteken, és szinte kivétel nélkül a mezőny hátsó régiójában végzett. Mindezek ellenére Brawn úgy gondolja, hogy a legújabb fejlesztések meghozhatják a várt sikert, és a Honda felzárkózhat a középmezőnybe.

“Csak mi voltunk Jerezben, így lehetőségünk nyílt arra, hogy összehasonlítsuk a régi és az új aerodinamikai csomagot egymással, és azt kell mondjam, az eredmények magukért beszéltek, komoly előrelépést értünk el” – mondta Brawn a Honda sajtótájékoztatóján Tokióban.

“Leginkább az új autó hosszú etapokon nyújtott teljesítménye nyűgözött le bennünket. Sokkal egyenletesebb, és miközben az egykörös teljesítményünk is javult, a verseny szimulációval voltunk leginkább megelégedve.”

“Azonban nehéz lenne megmondani, hol is állunk a többiekhez képest. Egy biztos, nem fogjuk tudni felvenni a versenyt az élmenőkkel, azonban számomra az a legfontosabb, hogy pozitív irányba léptünk előre. Én mindössze ennyit szerettem volna, és szeretnék is a jövőben” – magyarázta a Ferrari egykori műszaki igazgatója.

“Úgy gondolom, hogy rengeteget fejlődtünk az elmúlt időben, és nem vagyok merész, ha azt mondom, bejuthatunk a középmezőnybe. Ám ehhez nagyon jó munkát kell végeznünk Melbourne-ben. A középmezőny nagyon szoros, szinte azonosak a köridők. Azok lesznek a középmezőny elején, akik jobb munkát végeznek a hétvégén.”

Brawn optimizmusát sugallták a csapat versenyzői is, akik szintén elégedettek voltak a múlt heti teszteken látottakkal, és magabiztosan várják a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

“Jerezben volt az első alkalom, hogy pozitív változásra számítottam, miután beültem az autóba, és ezt meg is kaptam” – mondta Button. “Hosszú út áll előttünk, míg felvehetjük a harcot az élmezőnnyel, azonban jó irányba haladunk.”

Hirdetés

Rubens Barrichello a következőkkel folytatta: “Jensonhoz hasonlóan, abszolút pozitívan várom a szezon kezdetét. Már alig várom, hogy pályára gördülhessünk Melbourne-ben, és meglássuk, hol is állunk valójában. Úgy gondolom, hogy a csapat megfelelően felkészült az idei évre.”

Az elégedettség ellenére Brawn figyelmeztetett, még nagyon kemény munka vár rájuk, és időbe fog telni, míg elérik céljaikat a Forma-1-ben.

“Elégedettek vagyunk az eredményekkel, és ami még fontosabb, hogy ilyen eredményekre is számítottunk, ami jó dolog” – mondta. “Meg kell értenünk, hogy pontosan mi történik, terveznünk kell, majd ezeket a terveket meg kell valósítanunk. Hosszú út áll előttünk. Lépésről lépésre kell haladnunk, de ismét hangsúlyozom, elégedett vagyok a múlt heti teszten látottakkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!