A Honda csak később dönt versenyzői felállásáról - F1VILÁG.HU

A Honda csak később dönt versenyzői felállásáról

HIRDETÉS

A Honda Racing főnöke, Ross Brawn elmondta, csapata nem siet a 2009-es felkészüléssel, és inkább arra összpontosít, hogy jobbá tegye idei autója teljesítményét.

A Honda Racing főnöke, Ross Brawn elmondta, csapata nem siet a 2009-es felkészüléssel, és inkább arra összpontosít, hogy jobbá tegye idei autója teljesítményét.

Bár a gárda állítólag szemet vetett Fernando Alonsóra, Brawn szerint a jövő évi szerződések megvitatása egyelőre nincs napirenden, mert az egész csapat azért küzd, hogy visszakerüljenek az élvonalba.

Arra a kérdésre, hogy mikor döntenek jövő évi felállásukról, Brawn a következőket válaszolta az Autosportnak: “Folytatunk tárgyalásokat, ezek azonban el fognak húzódni nyár végéig.”

“Azonban a legfontosabb most az, hogy versenyképes autót építsünk. Minden rendben halad, de nem sietjük el a dolgokat.”

Az már szinte biztos, hogy Jenson Button a csapatnál marad, ám Rubens Barrichello jövője nagyban függ attól, hogy a Honda meg tud-e szerezni egy sztárpilótát, például Alonsót.

Most viszont, hogy Barrichello egyre jobb teljesítményt nyújt a versenyeken –különösen a legutóbbi futamon megszerzett harmadik helyével- lehet, hogy mégis sikerül meggyőznie feletteseit a maradásról.

Brawnnak nem lenne ez ellen kifogása, hiszen szerinte Barrichello sokat fejlődött a ferraris évek óta.

“Jobb pilóta lett” – magyarázta Brawn. “Mikor kilépett Michael (Schumacher) árnyékából, sokkal nagyobb lett a mozgástere. Michael kivételes pilóta volt, és nagyon nagy kihívást jelentett a mellette való versenyzés.”

“Rubens ügyesen birkózott meg a helyzetével akkoriban, de most, hogy már nem kell ezzel foglalkoznia, nyitottabbá vált. Ezáltal sokkal ügyesebb, mint a Ferrarinál volt.”

“Szerintem remek versenyzőink vannak, akik megérdemelnek egy jó autót. Ha ezt megkapják, akkor végre megmutathatják, mit is tudnak valójában, és áttérhetünk más problémákra. Nem hiszem, hogy az ő képességeikkel lenne gond” – fejezte be a csapatfőnök.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!