A Honda duója optimistán várja a 2008-as idényt - F1VILÁG.HU

A Honda duója optimistán várja a 2008-as idényt

HIRDETÉS

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button bízik benne, hogy csapata lehangolóan sikerült idei éve a vezetőség segítségére volt abban, hogy kiderüljön, valójában mennyire erős a japán alakulat jelleme.

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button bízik benne, hogy csapata lehangolóan sikerült idei éve a vezetőség segítségére volt abban, hogy kiderüljön, valójában mennyire erős a japán alakulat jelleme.

Button, aki a tavalyi évben megszerezte pályafutása első, és eddig egyetlen futamgyőzelmét, idén mindössze hat pontot szerzett tizenhét verseny alatt, ugyanis az RA107-es modell egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a többiekkel.

A Honda végül a konstruktőrök versenyének nyolcadik helyén végzett, miután a szakemberek nem tudtak megoldást találni a problémákra, és az autó teljesítménye szinte alig javult a szezon során.

Mindezek ellenére Button magabiztosan várja a 2008-as idényt, és abban reménykedik, hogy az idei évben elszenvedett csúfos vereség segíthet majd a Hondának a feltámadásban.

“Kétség nem fér hozzá, hogy a 2007-es szezon mind számomra, mind a Honda számára nagyon kemény volt” – mondta Button a Forma-1 hivatalos weboldalán.

“Azonban egy ilyen év valós képet ad a csapat jelleméről. Együtt kellett maradnunk, valahogy motiválttá kellett tennünk egymást, és annak ellenére is keményen kellett hajtanunk, hogy az autó teljesítménye messze elmaradt attól, amire a szezon előtt számítottunk.”

“Azonban elégedett vagyok, mert sikerült pontszerző helyeken végeznünk, mikor a gyorsabb ellenfeleink valamilyen okból kifolyólag elbuktak. A mezőny végéről indulva átverekedni magad a többieken mókás dolog volt a szezon második felében, különösen Törökországban, Olaszországban, és Kínában, ahol sokat tudtam előzni. Ez is sokat segíthet abban, hogy megtartsd a lendületed, és éles helyzetekben csiszold a tudásod” – magyarázta Button.

“Tudjuk, hol hibáztunk az idei autóval. A csapat most a gyárban dolgozik, hogy a téli tesztek alatt egy olyan autót rakjon össze számunkra, mely sokkal versenyképesebb lesz majd a 2008-as idényben. Én már most megkezdem a felkészülést a jövő évre, és bízom benne, hogy újult erővel, minden eddiginél erősebben kezdhetjük meg a 2008-as bajnokságot a Forma-1-ben.”

Jenson csapattársa, Rubens Barrichello számára még keményebb volt az idei szezon. A brazil versenyző egyetlen pontot sem szerzett a tizenhét futam alatt, melyre még nem volt példa 15 éves F1-es pályafutása alatt.

Barrichello mindezek ellenére úgy gondolja, hogy a Honda feltámadhat, és visszavághat 2008-ban.

Hirdetés

“Már a szezon elején tisztában voltunk azzal, hogy az RA107-es nem elég jó, ami miatt nagyon csalódottak voltunk, különösen azután, hogy a csapat remekül fejezte be a 2006-os szezont” – mondta Rubens. “Az idei év próbára tette a csapatot, de büszke vagyok arra, hogy még a nehéz időkben is összetartottunk, és keményen dolgoztunk. Csalódott vagyok természetesen, hogy nem szereztem pontot, de ezúttal nem volt szerencsém, pedig néhány alkalommal bekerülhettem volna az első nyolcba.”

“Azonban már a jövő évre koncentrálok. Keményen dolgozunk a téli időszak alatt, hogy minden jól alakuljon majd a 2008-as idényben. A csapat sokat erősödött az idei évben, és az új arcok, akik a Hondához csatlakoztak, szintén segíthetnek a felemelkedésben. Optimistán várom a következő idényt, és úgy gondolom, hogy sokkal jobbak lehetünk 2008-ban” – tette hozzá a brazil.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!