A Honda óvatos a kanadai motorfejlesztésekkel

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during final practice for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 26, 2018 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1VSH1DG6N2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon beveti legújabb motorfejlesztését a Honda, a japánok azonban tudják, óvatosnak kell lenniük, hogy a teljesítménynövelés ne menjen a megbízhatóság kárára.

A japán gyártó jelenleg a Toro Rosso partnereként vesz részt a Forma-1-ben, az évadnyitó Ausztrál Nagydíj után pedig Brendon Hartley és Pierre Gasly autójában is kicserélte a hőenergia-visszanyerő rendszert (MGU-H), utóbbi versenyző esetében pedig a belső égésű motort is.

Ez azt jelenti, hogy a francia versenyző motorkomponensei öt nagydíjhétvégét teljesítettek, Hartley viszont kevesebb kilométert tett meg azokkal, hiszen a Spanyol Nagydíjra egy teljesen új erőforrást kapott balesete miatt.

A Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu a Motorsport.com-nak azt mondta, hivatalos tájékoztatást még nemigen tud adni a montreali fejlesztésekről, de arra a kérdésre, hogy rendben van-e a megbízhatóság, és most már a teljesítményre fókuszálhatnak-e, így válaszolt: „Eddig a megbízhatóság stabilnak tűnt, de azt gondolom, óvatosnak kell lennünk, nem szabad túlságosan erőltetni a teljesítményt. Meg kell, hogy legyen az egyensúly.”

„Rengeteg a tennivalónk, és ezek közül nem sok a rövid távú megoldás, a legtöbb hosszú távra szól. Ha kifejlesztünk valamit, és aztán beépítjük a motorba, akkor szükségünk van egy megbízhatósági tesztre.”

„Szóval a legkisebb dolognak is, mely a teljesítmény javítását célozza, idő kell.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!