A Honda sokat vár új szakembereitől - F1VILÁG.HU

A Honda sokat vár új szakembereitől

HIRDETÉS

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry bízik benne, hogy aerodinamikai osztályuk új vezetője, a hétfőn munkába álló Loic Bigois lendületet hozhat fejlesztési programjukba.

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry bízik benne, hogy aerodinamikai osztályuk új vezetője, a hétfőn munkába álló Loic Bigois lendületet hozhat fejlesztési programjukba.

Annak ellenére, hogy az eredeti tervek szerint a francia szakember csak a szezon végén csatlakozott volna új csapatához, a Honda és Bigois egykori munkaadója, a Williams közötti sikeres tárgyalások eredményeként, már a mai naptól megkezdheti a munkát a brackley-i bázisú gárdánál.

Fry bízik benne, hogy Bigois, és a hónap végén a BMW Saubertől érkező John Owen segítségével azonnali fejlődést tudnak elérni a szezon hátralévő részében.

“Nem csábítasz el úgy embereket, hogy ne várnál tőlük sokat. Nyilvánvaló, hogy az idei autóval már nem sokat tudunk kezdeni, ám az új arcok új lendületet adhatnak a csapatnak, és hamar változást hozhatnak” – mondta Fry, aki hangsúlyozta, még nem tettek le az idei évről, és nem áldozzák be azt a 2008-as szezonért.

“Soha nem szabad leírni egy évadot. A BAR istállónál eltöltött első évemben feladtuk a szezont, mert borzalmas volt az autó és az erőforrásaink is korlátozottak voltak. Reálisan látom a dolgokat, és nem hajtanék, ha tudnám, ezzel rontom a jövő évi esélyeinket. Munkám az, hogy egyensúlyt teremtsek az idei és a jövő év között” – folytatta a Honda szakembere.

“Természetesen már most keményen kell dolgoznunk a jövő évi modellen, de akármennyire is keményen hajtunk, ez az autó soha nem lesz egy Ferrari. Alapvető tervezési különbségek vannak, így erőnkön felül kell dolgoznunk, hogy kiküszöböljük a problémákat, mert jobban szeretnénk teljesíteni jövőre. Viszont az idei fejlesztésekkel sem szabad leállnunk, számos új elem érkezik majd, melyektől sokat várunk” – tette hozzá Fry.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!