A Honda teljes mértékben Barrichello mögött áll - F1VILÁG.HU

A Honda teljes mértékben Barrichello mögött áll

HIRDETÉS

A Honda Racing vezetése biztos benne, hogy Rubens Barrichello elhallgattatja a kétkedőket, és jövőre visszavág az idei évben elszenvedett vereségért.

A Honda Racing vezetése biztos benne, hogy Rubens Barrichello elhallgattatja a kétkedőket, és jövőre visszavág az idei évben elszenvedett vereségért.

A brazil versenyző borzalmasan teljesített az idei évben, amit az is bizonyít, hogy tizenhét futam alatt egyetlen pontot sem szerzett a bajnokságban, így nem csoda, hogy a szezon végén felreppentek olyan híresztelések, melyek szerint veszélybe került jövő évi indulása.

Mindezek ellenére a brackley-i bázisú csapat vezetése biztos benne, hogy a Forma-1 egyik legtapasztaltabb aktív versenyzője visszatér régi formájához, különösen most, hogy ismét együtt dolgozhat a Ferrari egykori technikai igazgatójával, Ross Brwannal, aki a Honda csapatvezetőjeként fog tevékenykedni 2008-ban.

“Az idei egy igen nehéz év volt számára, azonban ez nem törte meg” – mondta a Honda ügyvezetője, Nick Fry az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Továbbra is nagyon keményen készül a következő idényre, és ismét együtt dolgozhat Brawnnal, akit már jól ismer, és akiről tudja, hogy mire is képes. Ez nyilvánvalóan hatalmas motivációt ad neki.”

Fry mindemellett azt is bevallotta, hogy Barrichello valamelyest vesztett a lelkesedéséből, de ez csakis az RA107-es modell harmatgyenge teljesítményének tudható be. A szakember azt is elmondta, biztos benne, hogy 2008 egy teljesen más év lesz a brazil versenyző számára.

“Teljesen természetes dolog, hogy ha valaki hosszú ideig egy élcsapatnál versenyzett, aztán pedig egy gyenge autóba kerül, veszít a motivációjából” – folytatta Fry. “Egy fiatal versenyző, aki nem tudja, mire számítson, hosszabb ideig bírja. Barrichello azonban nagyon keményen dolgozik, hogy ismét visszatérjen. Úgy érzem, jövőre remekül fog teljesíteni.”

A Honda új csapatvezetője, Ross Brawn, aki korábban együtt dolgozott Barrichellóval a Ferrarinál, szintén elmondta, egyáltalán nem aggódik a csapat versenyzőinek kvalitásai miatt.

“Elégedett vagyok a versenyzői felállásunkkal, és egyikük miatt sem aggódom” – mondta. “Jól ismerem Rubenst. Mindig is képes volt jobb teljesítményre ösztönözni Michaelt – egészen addig, míg nem szóltunk neki, hogy vegyen vissza. Ha egy megfelelő autót kap, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerre viszi a csapatát.”

“Ugyanez a helyzet Jensonnal is. Képes a győzelemre, egy kivételes versenyző, akinek mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. Ha mégsem ér el sikereket, az csakis a mi hibánk lesz, mert nem tudunk megfelelő technikát biztosítani számára. Két nagyon jó versenyzőnk van – Rubenst jól ismerem, és már alig várom, hogy megkezdjem a munkát Jensonnal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!