A Honda vezetése Alonso döntésére vár - F1VILÁG.HU

A Honda vezetése Alonso döntésére vár

HIRDETÉS

A Honda főnöke, Ross Brawn kijelentette, csapata egészen addig nem véglegesíti jövő évi versenyzői felállását, míg ki nem derül, hogy Fernando Alonso hol folytatja pályafutását.

A Honda főnöke, Ross Brawn kijelentette, csapata egészen addig nem véglegesíti jövő évi versenyzői felállását, míg ki nem derül, hogy Fernando Alonso hol folytatja pályafutását.

Brawn szerint Alonso a legjobb versenyző a jelenlegi mezőnyben, így mindenképpen meg szeretné várni, hogy eldőljön, hol folytatja pályafutását a kétszeres világelső.

A japán alakulat keményen dolgozik azon, hogy megszerezze Alonso szolgálatait a 2009-es idényre, és eddig egyik versenyzőjével sem hosszabbította meg év végén lejáró szerződését, pedig Brawn még az év elején célzott arra, hogy mind Button, mind Barrichello a csapattal marad jövőre.

“Egyelőre várakozó állásponton vagyunk” – mondta Brawn a Reuters-nek adott nyilatkozatában. “Véleményem szerint ő a legjobb versenyző a jelenlegi mezőnyben, így készen állunk várni, és bízunk benne, hogy pozitív döntést hoz számunkra.”

A Honda csapatfőnöke úgy gondolja, hogy Alonso jobb versenyző, mint a bajnoki címért harcban lévő Hamilton, Massa, vagy Raikkönen, éppen ezért is lenne tökéletes választás a spanyol pilóta a Honda számára.

“Azt gondolom, hogy azért ő a legjobb versenyző a Forma-1-ben, mert megvan a megfelelő egyensúly a tapasztalata és a képességei között” – magyarázta a Ferrari egykori technikai guruja.

“Számomra három nagyon gyors versenyző létezik a Forma-1-ben, akik már letettek valamit az asztalra. Az egyik Lewis, a másik Kimi, a harmadik pedig Alonso. Persze Felipe is nagyon jön felfelé, igen gyors, és egyre egyenletesebb teljesítményt nyújt.”

“Ha a mi szemszögünkből nézzük ezt a három versenyzőt, egy olyan csapat szemszögéből, amely egy hatalmas újjáépítési folyamatban van, akkor egy olyan versenyzőre van szükségünk, akinek kiváló fejlesztési képessége, hatalmas tapasztalata, és abszolút sebessége van.”

“Szerintem Fernandóban mindhárom megvan. Lewis nagyon gyors srác, de még nincs meg a megfelelő tapasztalata. Kimi pedig nem az a versenyző, aki komolyan ki tudná venni a részét az autó fejlesztésében, bár nagyon gyors.”

Alonso számára nem sok babér termett eddig az idei évben, ám ennek ellenére nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy még egy évet lehúz a francia nagyvállalattal.

Hirdetés

A Honda immáron két éve a mezőny végén kullog, bár a japánok fogadkoznak, hogy jövőre nagyot dobbantanak, aminek érdekében már nagyon korán megkezdték jövő évi versenygépük tervezését és fejlesztését a nagyra értékelt Brawn vezetésével.

Alonso számára azonban más lehetőségek is vannak. Sokak szerint belépője van a Ferrarihoz, ám a BMW is szóba került, mint lehetséges munkaadó, különösen, ha a német márka nem hosszabbít Nick Heidfelddel.

Egyes értesülések szerint Alonso már alá is írta szerződését a Ferrarival, ahol Raikkönen helyét veheti majd át, miután a finn bajnok visszavonul – nagy valószínűséggel a 2009-es idény végén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!