A Hondánál a gyenge egyensúlyra panaszkodnak

A Honda Racing versenyzői, Jenson Button és Rubens Barrichello az autó egyensúlyproblémáit okolják gyenge szereplésükért a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein.

A Honda Racing versenyzői, Jenson Button és Rubens Barrichello az autó egyensúlyproblémáit okolják gyenge szereplésükért a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Annak ellenére, hogy a Honda párosa sokat várt az RA108-as modell múlt héten bemutatott új aerodinamikai csomagjától, igen gyengén teljesített a pénteki edzésnapon Barcelonában.

A Honda versenyzői az autó tapadására panaszkodtak, azonban bíznak abban, hogy a helyzet javulni fog a holnapi időmérő edzésig.

“Nagyon fontos volt a mai nap, mert a múlt héten a rossz időjárás miatt nem tudtam túl sok kilométert megtenni, így örültem, hogy a mai edzésen többet foglalkozhattam az új fejlesztésekkel” – mondta Button, aki csak a 15. helyen végzett a délutáni tréningen.

“Egyelőre még nem találtuk meg a legmegfelelőbb beállításokat, ugyanis rengeteget küszködtünk az autó egyensúlyával, de bízom benne, hogy holnap minden rendben lesz.”

Barrichello, aki egy hellyel hátrébb, a 17. pozícióban landolt, a következőkkel folytatta: “Nem volt egyszerű napunk. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy megtaláljuk azokat a beállításokat, melyekkel a múlt héten is mentünk. Az autó egyensúlya teljesen más volt ma, így valóban nagyon keményen kellett dolgoznunk, hogy megtaláljuk azokat a beállításokat, melyek olyan érzést biztosítanak, mint a múlt heti tesztprogramon.”

“Sok dolgunk lesz még a ma este folyamán, hogy áttanulmányozva az adatokat, megértsük a helyzetet. Magabiztos voltam a teszt után, és bár előrelépést jelentenek az újítások, rengeteg munka vár még ránk, hogy jól szerepeljünk a harmadik edzésen és a kvalifikáción. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen.”

A Honda verseny- és tesztmérnöke, Steve Clark úgy gondolja, hogy csapata csak a szombati időmérő edzés után kap tiszta képet arról, hol is áll ellenfeleihez képest.

“Teljesen mások voltak a körülmények, mint a múlt heti teszten és most azon kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk az autó megfelelő beállításit az időmérőre és a versenyre” – mondta a szakember. “Azonban csak az időmérőn fogjuk megtudni, mekkora előrelépést jelentenek a múlt héten bemutatott újítások. Célunk az, hogy mindkét autónkat bejuttassuk az első tízbe az időmérő edzésen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!