A Hungaroringen is bajban lehet a Mercedes - F1VILÁG.HU

A Hungaroringen is bajban lehet a Mercedes

HIRDETÉS
Már a szezon kezdete óta problémák vannak a Mercedes versenyautóinak hűtésével, emiatt pedig a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon az ezüstnyilak képtelenek voltak a győzelemért harcolni. Ha nem sikerül megoldást találni, a csapat a Hungaroringen is bajban lesz.
2019 Austrian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Valtteri Bottas a harmadik, Lewis Hamilton pedig csak az ötödik helyen ért célba Spielbergben, ahol múlt hétvégén nagy hőség fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét.

A versenyt Max Verstappen nyerte meg Charles Leclerc előtt, és hamar világossá vált, a Mercedes a hűtési gondok miatt nem tudta tartani a lépést a riválisokkal.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, tisztában voltak azzal, hogy a hűtés jelenti a legfőbb problémát számukra.

„Tudtuk, hogy ez az Achilles-sarkunk, és már a szezon eleje óta hordozzuk ezt a problémát” – mondta a szakember.

„Próbáltunk dolgozni azon, hogy csökkentsük a teljesítményveszteséget, de nagyon fájdalmas volt látni, hogy csak vitorláztunk, és nem tudtunk védekezni, vagy támadni.”

„Nagyon a határon voltunk, nem tehettünk semmit. A menedzseléssel már ártottunk a teljesítménynek. Nem voltak további lépések. A következő az lett volna, hogy leszedjük a karosszériát… Ez pedig nemigen volt opció, mert a szponzoroknak nem tetszett volna!”

„Ha a pozitívumokat nézzük, elmondhatjuk, hogy az autónak megvolt a tempója. A motor le volt tekerve, volt, hogy 400 métert vitorláztunk, majdhogynem nem volt gázadás lefelé. Mégis tisztességes köridőket futottunk. Szerintem a győzelemért tudtunk volna harcolni, de a hűtési problémák erősen korlátoztak bennünket.”

„Egy kicsit jobb eredményben reménykedtem. Amikor a második és harmadik helyeken autóztunk Max problémás rajtja után… Ez lett volna a legjobb forgatókönyv. Szóval az, hogy végül a harmadik és ötödik helyeken értünk célba, egy kicsit rosszabb. Nagyjából egy második és egy negyedik helyre számítottam.”

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Nagy-Britanniába látogat, utána azonban Németország és Magyarország következik, ahol a Mercedesnek szintén problémát okozhatnak a körülmények.

Hirdetés

„Mindenekelőtt nagyon bízom abban, hogy tipikus angol időjárás fogad bennünket Silverstone-ban, így lesz egy kis időnk arra, hogy megoldjuk a problémákat” – magyarázta Wolff.

„De nem kérdés, hogy nincs más opció, mint megoldani azokat a forró európai versenyekre, Hockenheimre és Budapestre. Nem az a kérdés hogy hogyan, vagy hogy megoldjuk-e, reagálni fogunk. Nincs más opció.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!