A kettős pontszerzésre törekszik a Force India - F1VILÁG.HU

A kettős pontszerzésre törekszik a Force India

HIRDETÉS

Bob Fernley csapatfőnök-helyettes szerint csupán folyamatos kettős pontszerzéssel tudja maga mögött tartani a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát a Force India.


Bob Fernley csapatfőnök-helyettes szerint csupán folyamatos kettős pontszerzéssel tudja maga mögött tartani a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát a Force India.

A silverstone-i központú alakulat jelenleg ötödik a bajnoki összetettben, előnye mindössze 3 pont a szezont kiábrándítóan kezdő McLarennel szemben.

A Force Indiának mindazonáltal nincs könnyű dolga, eddig ugyanis mindössze egyszer, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon tudott mindkét autójával pontszerző helyen célba érni: bár Paul di Resta rendre jól szerepel, Adrian Sutilt többször balszerencse hátráltatta.

Bob Fernley, az istálló helyettes csapatfőnöke rámutatott arra, javítaniuk kell ezen a tendencián, ha maguk mögött akarják tartani a McLarent.

„Annak érdekében, hogy a McLaren előtt maradjunk, nemcsak keményen kell dolgoznunk azért, hogy fenntartsuk a jelenlegi tempót, de meg kell bizonyosodnunk arról is, hogy mindkét autóval pontszerző helyen érünk célba”
– mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Jelenleg ez a gyenge pontunk – amikor lehetőségünk lett volna rá, nem tudtunk mindkét autóval pontot szerezni. Ezen változtathatunk, egyszerűen csak próbálkoznunk kell.”

Fernley kifejtette, elégedett a Spanyolországban elért fejlődéssel, az új elemeknek is hála ugyanis Paul di Resta hetedikként tudott célba érni Barcelonában.

A szakember rámutatott arra, bár az élcsapatok előreléptek, a Force India megerősítette pozícióját a középmezőny elején.

„Az első négy helyezett egy kicsit talán meglépett tőlünk, de mi is eltávolodtunk egy kicsit a középmezőnytől. A McLaren körülöttünk van, és vagy sikerül magunk mögött tartani őket, vagy elénk kerülnek majd. Nehéz lesz tartani őket, az biztos.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!