A „kiszolgáltatott” Renault tárgyalni kezdett Sainzcal - F1VILÁG.HU

A „kiszolgáltatott” Renault tárgyalni kezdett Sainzcal

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

Tárgyalásokba kezdett Carlos Sainzcal a Renault Forma-1-es csapata, az istálló ugyanis meglehetősen kiszolgáltatott helyzetben van amiatt, hogy a spanyol versenyzőt csak kölcsönbe kapták az idei évre a Red Bulltól.

Sainzot pályafutása kezdete óta támogatja a Red Bull, az energiaital-gyárosok pedig visszahívhatják őt a 2019-es évre, ha például Daniel Ricciardo úgy dönt, máshol folytatja Forma-1-es pályafutását.

Mivel nem valószínű, hogy Ricciaro jövőjéről nyárig döntés születik, a Renault igazán nehéz helyzetben van. A bizonytalanság miatt pedig a francia gyártó vezetősége el is kezdett egyeztetni Sainzcal egy hosszabb távú együttműködésről.

„Nyilván van egy bizonyos helyzet Carlosszal kapcsolatban, egy olyan szerződés, mely kiszolgáltatottá tesz minket a következő évre. De ezzel kezdettől fogva tisztában voltunk” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke.

„Ezért kell előre gondolkodnunk arról, hogy hogyan is alakulhat a helyzet. Már el is kezdtünk egyeztetni Carlosszal egy hosszabb távú partnerségről – arról, hogy mi is lehetne az idei év után. Elfogadva persze azt, hogy ez a dolog nem teljesen az ő, illetve a mi kezünkben van.”

„Nem túl kényelmes helyzet ez, de el kell fogadnunk, hogy számos területen még csak zárkózunk fel, és az egyik ilyen a versenyzői piac is, ahol a jövőben sokkal nagyobb kontrollt kell szereznünk.”

Abiteboul elismerte, a Renault még nem elég erős ahhoz, hogy olyan futamgyőztes versenyzőket csábítson magához, mint például Ricciardo, miközben fiataljai – például Jack Aitken – nem elég érettek még ahhoz, hogy bemutatkozzanak az F1-ben.

„Érdeklődünk a tehetséges versenyzők iránt, Ricciardo pedig egy tehetséges versenyző. És Daniel Ricciardo nagyon jó tudja, hogy miben vagyunk mi erősek, miben vagyunk gyengék, hiszen nyilvánvalóan a Renault motorjait használja, ami néha lehet jó, máskor rossz.”

„Ha olyan versenyzőket akarunk magunknak, mint Ricciardo – de lehetne említeni mást is –, akkor rendeznünk kell a sorainkat. Ha pedig sikerült összeraknunk a legjobb kasztni/motor csomagot, akkor meggyőződésem, hogy magunkhoz tudunk édesgetni egy olyasvalakit, mint Ricciardo, hiszen meg tudjuk mutatni, hogy komolyak a céljaink.”

Hirdetés

„De a legfontosabb dolog, amit Danielért tehetünk most, hogy megbizonyosodunk arról, kontroll alatt tartjuk a motorhelyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!