A középmezőnybe vágyik a Lotus - F1VILÁG.HU

A középmezőnybe vágyik a Lotus

HIRDETÉS

A Team Lotus alakulata 2012-ben rendszeresen a középmezőnyben fog harcolni – állítja a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.


A Team Lotus alakulata 2012-ben rendszeresen a középmezőnyben fog harcolni – állítja a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

A brit központú istálló a Virgin és a HRT oldalán 2010-ben csatlakozott a Forma-1 mezőnyéhez. A csapat célja, hogy folyamatosan fejlődjön, jelenleg azonban még komoly hátrányban vannak a Toro Rosso, valamint a Williams alakulataival szemben.

Mike Gascoyne technikai igazgató mindazonáltal úgy véli, a Szingapúri Nagydíj idejére tervezett fejlesztési csomagnak hála közelebb kerülhetnek a középmezőnyhöz, a lendületnek – valamint az ex Red Bull-tervező Mark Smith érkezésének – köszönhetően pedig jövőre már a pontokért szeretnének harcba szállni.

„Azt mondtuk, hogy idén a középmezőnyben szeretnénk versenyezni, viszont ezt nem sikerült megvalósítani” – vallotta be a szakember az Autosportnak.

„Viszont sokat fejlődtünk idén, és a többi új csapathoz képest 2 másodperc előnyben vagyunk, noha a hátrányunk még 1-1,5 másodperc az előttünk lévő csapatokkal szemben. Jó lenne harcolni ezekkel a srácokkal a szezon végére, felzárkózni a Toro Rossóra és a Williamsre, és aztán innen folytatni jövőre. Meg tudjuk csinálni, én hiszek benne.”

A szakember hozzátette, helyesen döntöttek akkor, amikor nem szerelték be autóikba a kinetikus energia-visszanyerő rendszert, az ugyanis komoly hatással lett volna a T128-as versenygép tempójára. A Lotus jövőre már a Red Bull Racing hibrid rendszerével áll rajthoz, lévén, hogy idén is már az energiaital-gyárosok váltóművét használják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!