A lágy abroncsok megértésére fókuszál a Williams - F1VILÁG.HU

A lágy abroncsok megértésére fókuszál a Williams

HIRDETÉS

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke szerint csapatának az most a legfőbb feladata, hogy megtudja, miképp bírja működésre a Pirelli lágy keverékű abroncsait.


Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke szerint csapatának az most a legfőbb feladata, hogy megtudja, miképp bírja működésre a Pirelli lágy keverékű abroncsait.

Felipe Massa és Valtteri Bottas az ötödik, illetve hatodik helyen értek célba a múlt vasárnapi Kínai Nagydíjon – a grove-i gárda versenyzői képtelenek voltak felvenni a versenyt a Mercedesekkel és a Ferrarikkal.

És nemcsak tempó, hanem gumikezelés tekintetében sem: a fent megnevezett két istálló ugyanis a verseny során két etapot is teljesített a Pirelli lágy keverékű abroncsaival, míg a Williams erre nem volt képes, egész egyszerűen azért, mert számításai szerint ezen gumikkal nem bírták volna olyan sokáig a pályán.

Ennek eredményeképp pedig a csapat arra kényszerült, hogy a hosszabb középső etapra a lassabb, közepes keverékű abroncsokat szerelje autóira.

„A leglényegesebb pont a versenyen az volt, hogy az előttünk lévő két csapat használni tudta a lágy keveréket a második etapban. Ha megnézzük, hogy az első etap végén mennyire fogytak el a gumijaink, akkor látható, hogy a gumikopás túlságosan is magas volt.”

„Szóval meg kell vizsgálnunk ezt, ki kell derítenünk, miért nem tudtuk használni az opciós gumikat.”

Bottas mindazonáltal arról beszélt, nemcsak a lágy, de a közepes gumikkal is voltak gondjai a csapatnak.

„Küszködtünk az elsődleges gumik felhevülésével. Bár mindent megtettünk, hogy ez ne így legyen, mégsem jött össze. Szóval javítanunk kell ezen” – mondta a finn.

Smedley azonban rámutatott arra, a közepes keverékkel nem csupán ők szenvedtek.

Hirdetés

„Szerintem a túlmelegedés afféle jellemzője ennek a keveréknek” – mondta.

„Ha megnézzük azt a tempót, amit a verseny vége felé diktáltunk, és összehasonlítjuk a Ferrariéval, láthatjuk, hogy eléggé hasonló volt. Szóval nem hinném, hogy jobban túlmelegítenénk a közepes keveréket, mint a többiek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!