A lassú kanyarokban mihamarabb javulni akar a McLaren

Carlos Sainz, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatánál a versenyautó lassú kanyarokban nyújtott teljesítményének javítása élvez jelenleg prioritást – ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy előrelépéseket tegyenek.

A wokingi istálló MCL34-es versenygépe sokat fejlődött a szezon kezdete óta, ám az már az idény elején világossá vált, hogy annak lassú kanyarokban nyújtott teljesítménye igencsak problémás.

Mivel a jövő hétvégi Német Nagydíjat követően a Forma-1 mezőnye a Hungaroringre látogat, a McLarennél tudják, fontos, hogy előrelépéseket tegyenek ezen a területen.

Andreas Seidl, az istálló csapatfőnöke elárulta, minden fronton gőzerővel dolgoznak, ám leginkább a lassú kanyarokban szeretnének mihamarabbi fejlődést elérni.

„Tudjuk, hogy ez az egyik gyenge pontunk” – mondta a szakember.

„Szóval olyasvalami, amit kezelni szeretnénk a fejlesztéseinkkel. Természetesen komoly prioritást élvez amellett, hogy igyekszünk javítani az autó valamennyi területén.”

„Teljesen természetes folyamat az autó megértése szempontjából az edzéseken, az időmérőkön és a versenyeken, hogy igyekszünk megtalálni a gyenge pontokat, próbáljuk előremozdítani a fejlesztéseket a visszajelzésekkel, hogy ezeket kezelni tudjuk.”

„Ugyanakkor viszont párhuzamos munka folyik, hiszen az általános teljesítményen is folyamatosan dolgozunk. Tény, hogy még óriási a lemaradás az élmezőnyhöz képest, szóval nem csupán egyetlen területen kell javulnunk.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Németországban vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a hockenheimi eseményekről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!