Verstappen vs. Ocon

A Lotus cáfolja, hogy sztrájkolni akarnak munkásai

Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Lotus Forma-1-es csapata azoknak a médiajelentéseknek, melyek szerint a csapat pénzügyi gondjai miatt gyakorlatilag a túlélésért küzd.


Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Lotus Forma-1-es csapata azoknak a médiajelentéseknek, melyek szerint a csapat pénzügyi gondjai miatt gyakorlatilag a túlélésért küzd.

Az már korábban is ismert volt, hogy az enstone-i gárda nem fizette ki időben Kimi Räikkönen járandóságát, a német sajtóban azonban nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, a csapat több mint 100 millió eurós tartozást halmozott fel, személyzete sztrájkkal fenyegetőzik, a tartalékalkatrészek pedig kifogyóban vannak, mert a beszállítók sem kapták még meg pénzüket a csapattól.

A Lotus tulajdonosa, a Genii Capital nemrég a csapat 35 százaléknyi tulajdonrészét ruházta át az Infinity Racing nevű vállalatra, az üzletet azonban valójában még nem véglegesítették – ezt Eric Boullire csapatfőnök is elismerte.

„Van némi csúszás, de néhány napon belül rendezzük a dolgot. Lassan tudjuk csak véglegesíteni azt a csomagot, amely biztosítja a csapat jövőjét, de rendezni fogjuk” – mondta a szakember az MTV3 finn televíziós csatornának.

A Marca című spanyol lap eközben arról ír, a Lotus hivatalosan is cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a gárda nem tudta kifizetni munkavállalóit, akik emiatt sztrájkkal fenyegetőznek.

 

Kapcsolódó cikkek

McLaren: Túl régóta szerepelünk gyengén az F1-ben

Nem érte váratlanul a McLaren Forma-1-es csapatát Eric Boullier versenyigazgató lemondása – a szakember kedd este értesítette erről Zak Brown ügyvezetőt, aki szerdán jelentős átszervezéseket

Hivatalos: Távozik a McLarentől Eric Boullier!

Lemondott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier. Ezzel egyidőben a brit istállónál jelentős átszervezéseket hajtanak végre vezetői szinten.

Friss hírek