Verstappen vs. Ocon

A Lotus csalódott Räikkönen elszólása miatt

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier csalódottságának adott hangot, miután Kimi Räikkönen a média előtt csapata rossz hírét keltette azzal, hogy nyilvánosságra hozta: a Ferrarihoz való távozásának egyik nyomós oka az volt, hogy többször csak késve kapta meg fizetését.


A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier csalódottságának adott hangot, miután Kimi Räikkönen a média előtt csapata rossz hírét keltette azzal, hogy nyilvánosságra hozta: a Ferrarihoz való távozásának egyik nyomós oka az volt, hogy többször csak késve kapta meg fizetését.

„Az okok, amiért elhagyom a csapatot pusztán az anyagiakra vezethetők vissza, hiszen nem kaptam meg a fizetésemet, ami nagyon sajnálatos” – mondta a finn pilóta a Szingapúri Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján.

Boullier természetesen nem hagyta szó nélkül versenyzője nyilatkozatát, és így folytatta a Sky Sports F1-nek: „Ez egy nagyon rossz üzenet, de fogalmam nincs, hogy miért beszélt erről nyilvánosan, nem kellett volna az anyagi helyzetét firtatnia.”

A francia szakember továbbá elmondta, hogy a jelenlegi helyzet, különösen a kiscsapatok helyzete igencsak nehéz a Forma-1-ben, mindenki a fennmaradásért küzd, amellett, hogy mindent megtesz azért, hogy kifizesse alkalmazottait, beszállítóit és mindenkit, aki felé ilyen jellegű kötelezettsége van.

„Ez talán egy lehetőség arra, hogy felrázzuk az embereket és hangsúlyozzuk, szükség van a költségek csökkentésére” – mondta Boullier. „Régen minden túl sok volt, manapság viszont teljesen más a Forma-1 képe üzleti szempontból, és csakis a befektetőidre hagyatkozhatsz.”

„Semmit nem rejtegetünk, megpróbálunk új befektetőket szerezni, ami lehetőséget teremt arra, hogy új szponzorokat hozzunk be a sportba, és itt állunk jelenleg. Az időzítést sajnos nehéz belőni.”

A Lotus már eladta részvényei 35%-át az Infinity Racingnek, azonban az ügylet még nincsen befejezve.

„Való igaz, hogy az idei évben azon volt a fókusz, hogy kifizessük az embereinket, megpróbáljuk rendezni a számláinkat a beszállítóink felé, és mindent megtenni azért, hogy a fejlesztési ütem fennmaradhasson.”

„Való igaz, hogy elhalasztottuk néhány alkalommal Kimi kifizetését. Hogy őszinte legyek, tavaly is ez volt a helyzet, azonban az évad végén mindent rendeztünk és törlesztettük a számlát. Nem egy jó üzenet ez, de igaz, és a valósággal szembe kell néznie mindenkinek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek