Verstappen vs. Ocon

A Lotus eléggé berágott Räikkönenre

Kiábrándítónak nevezte Kimi Räikkönen vasárnapi viselkedését a Lotus Forma-1-es csapatának pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane.


Kiábrándítónak nevezte Kimi Räikkönen vasárnapi viselkedését a Lotus Forma-1-es csapatának pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane.

A finn versenyző a futam utolsó harmadában – miközben abroncsai már a végüket járták – csatába bonyolódott a nagy tempóban érkező csapattársával, Romain Grosjeannal, aki végül csak nagy nehézségek árán tudta megelőzni őt. A küzdelem során a két versenyautó kis híján összeütközött.

A történteket látva a Lotus vezérlőpultjánál ülő egyik szakember nagyon agresszív stílusban ráüvöltött Räikkönen fülére a csapatrádión, mondván: „Kimi, takarodj már a kib*szott útból!”

Räikkönen erre hasonló stílusban reagált: „Ne üvöltözz velem, a p*csába! Majd félreállok, ha lehetőségem lesz rá, nem egy gyors kanyarban fogom elengedni!”

Alan Permane, a Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója a futam után kifejtette, nagyon nem tetszett nekik Räikkönen viselkedése.

„Őszintén szólva kissé kiábrándító volt” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Tudta, hogy a gumijai már a végüket járják, és nincs értelme csatába bonyolódni. Romain keményen küzdött, és meggyőződésem, hogy beszélni fogunk erről az irodában!”

A csapatot irányító Eric Boullier már sokkal diplomatikusabban nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban.

„Volt némi félreértés, mert Kimi nem számított arra, hogy Romain ennyire gyors lesz, és aztán kicsit le kellett hűtenünk őket a rádión” – fogalmazott a francia.

Räikkönen a szezon végén elhagyja a Lotust, a Ferrarinál folytatja pályafutását. Helyét Nico Hülkenberg vagy Pastor Maldonado veheti át.

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Friss hírek