Hírek

A Lotus eléggé berágott Räikkönenre

Kiábrándítónak nevezte Kimi Räikkönen vasárnapi viselkedését a Lotus Forma-1-es csapatának pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane.


Kiábrándítónak nevezte Kimi Räikkönen vasárnapi viselkedését a Lotus Forma-1-es csapatának pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane.

A finn versenyző a futam utolsó harmadában – miközben abroncsai már a végüket járták – csatába bonyolódott a nagy tempóban érkező csapattársával, Romain Grosjeannal, aki végül csak nagy nehézségek árán tudta megelőzni őt. A küzdelem során a két versenyautó kis híján összeütközött.

A történteket látva a Lotus vezérlőpultjánál ülő egyik szakember nagyon agresszív stílusban ráüvöltött Räikkönen fülére a csapatrádión, mondván: „Kimi, takarodj már a kib*szott útból!”

Räikkönen erre hasonló stílusban reagált: „Ne üvöltözz velem, a p*csába! Majd félreállok, ha lehetőségem lesz rá, nem egy gyors kanyarban fogom elengedni!”

Alan Permane, a Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója a futam után kifejtette, nagyon nem tetszett nekik Räikkönen viselkedése.

„Őszintén szólva kissé kiábrándító volt” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Tudta, hogy a gumijai már a végüket járják, és nincs értelme csatába bonyolódni. Romain keményen küzdött, és meggyőződésem, hogy beszélni fogunk erről az irodában!”

A csapatot irányító Eric Boullier már sokkal diplomatikusabban nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban.

„Volt némi félreértés, mert Kimi nem számított arra, hogy Romain ennyire gyors lesz, és aztán kicsit le kellett hűtenünk őket a rádión” – fogalmazott a francia.

Räikkönen a szezon végén elhagyja a Lotust, a Ferrarinál folytatja pályafutását. Helyét Nico Hülkenberg vagy Pastor Maldonado veheti át.

Szólj hozzá!