A Lotus komoly javulást vár új kipufogójától - F1VILÁG.HU

A Lotus komoly javulást vár új kipufogójától

HIRDETÉS

A jövő hétvégi Indiai Nagydíjon már mindkét autóját felszerelné új, Coanda-hatású kipufogórendszerével a Lotus Forma-1-es csapata.


A jövő hétvégi Indiai Nagydíjon már mindkét autóját felszerelné új, Coanda-hatású kipufogórendszerével a Lotus Forma-1-es csapata.

A gárda világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen Koreában először versenyzett az újítással, és végül ötödikként ért célba.

A csapatnál úgy érzik, sok lehetőség rejlik a koncepcióban, így Eric Boullier, a gárda első embere reméli, tovább javulhatnak a fejlesztésnek hála.

„Úgy tervezzük, hogy Indában már mindkét autóra felkerül a rendszer” – mondta a szakember.

„Csak dicsérni tudom a csapatot, láthattuk ugyanis, hogy néhány nagyobb istállónak is gondot okozott a rendszer működtetése bizonyos versenyeken. Tudjuk, hogy az új kipufogónak köszönhetően mostantól jobb teljesítményt sajtolhatunk ki az autóból.”

A Lotus a nyári pihenőt követően lemaradt a Ferrari és a McLaren mögött, és visszacsúszott a konstruktőri tabella negyedik helyére. Boullier szerint azonban lehet esélyük arra, hogy utóbbi csapatot megfogják a hátralévő versenyeken.

„Bízom benne. Koreában mindkét Ferrari előttünk volt, tehát nagyon sok pontot gyűjtöttek. Most másodikak a bajnokságban a McLaren előtt, akiken mi is hoztunk néhány pontot. Ugyanakkor reálisan kell látnunk a dolgokat.”

„A nyáron a McLaren nagyon erős volt. Egy hétvégén sem láttam őket úgy küszködni, mint az elmúlt versenyhétvégén. Tehát kemény küzdelem lesz. Mi viszont mindent megteszünk azért, hogy a harmadik helyért szálljunk harcba.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!