A Lotus lehet a harmadik legjobb csapat - F1VILÁG.HU

A Lotus lehet a harmadik legjobb csapat

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen és Romain Grosjean készen áll arra, hogy a 2012-es idény további részében méltó kihívója legyen a McLaren és a Red Bull duójának a futamgyőzelmekért folytatott küzdelemben.



Kimi Räikkönen és Romain Grosjean készen áll arra, hogy a 2012-es idény további részében méltó kihívója legyen a McLaren és a Red Bull duójának a futamgyőzelmekért folytatott küzdelemben – fogalmazott a Lotus főmérnöke, Alan Permane.

A gárda E20-as versenygépei ígéretes teljesítményt nyújtottak a szezon első két versenyén, ám a csapatot Ausztráliában és Malajziában is problémák hátráltatták, így versenyzői nem tudták kihozni autóikból a maximumot.

Grosjean mindkét versenyen kiállni kényszerült, míg csapattársa, Räikkönen a melbourne-i időmérőn szorult túlságosan hátra, Sepangban pedig öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt.

A Lotus pályaműveletekért felelős főmérnöke, Alan Permane a minap úgy fogalmazott, a csapat kellő potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy a McLaren és a Red Bull mögött a harmadik legjobb alakulattá lépjen elő.

„Jó lenne, ha lenne egy sima versenyünk büntetések nélkül, és ha Romain nem szenvedne balesetet az első néhány kanyar után” – mondta a szakember.

„Azt hiszem, a McLaren és a Red Bull van az élen jelenleg, utána pedig úgy gondolom, mi jövünk. Természetesen tudom, hogy Malajziában a Mercedes volt a harmadik a rajtrácson, de a versenytempójuk nem túl különleges.”

„Láttuk, hogy [Nico] Rosberg a bokszba hajt új intermediate abroncsokért, amikor épp ellene küzdöttünk, és akkor arra gondoltam, bajban leszünk. De a tempója ugyanolyan volt, ha nem rosszabb, mint a miénk. A Mercedes megoldja ezt a problémát, de jelen pillanatban a versenytempójuk nem elég jó.”

„Noha a Ferrari jó munkát végzett Malajziában, ha a 10. vagy 12. helyre kvalifikálják magukat, míg mi harmadikak és ötödikek vagyunk a rajtrácson 1 másodperccel megelőzve őket, akkor teljesen más lesz a helyzet.”

Hirdetés

„Nem fog sokáig tartani, mire feljavulnak, és mindent bevetnek majd, de nekünk is lesznek bőven újításaink. Jó küzdelemnek ígérkezik tehát. Az, hogy a Red Bull Racinggel és a McLarennel – tehát a nagyfiúkkal – harcolunk majd a fejlesztési versenyben, azt jelenti, hogy mindent be kell dobnunk, hogy velük maradjunk.”

Míg néhány csapat – köztük a Sauber és a Ferrari – versenykörülmények között sokkal többet képes kihozni autóiból, mint egy körön, addig Permane szerint a Lotus képes arra, hogy úgy a kvalifikáción, mint a másnapi futamon következetesen jó tempót diktáljon.

„Időmérő tekintetében bizonyítottuk, hogy jók vagyunk. Kimivel lehettünk volna az első sorban, vagy akár az élen is Malajziában. A versenytempót illetően már nehezebb megmondani, mi a helyzet, mivel még nem láttuk pontosan, de semmi okunk arra, hogy azt gondoljuk, nem vagyunk jók.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!