A Lotus megtartaná Räikkönent, de nem mindenáron - F1VILÁG.HU

A Lotus megtartaná Räikkönent, de nem mindenáron

HIRDETÉS

Nem fog bankot robbantani a Lotus Forma-1-es csapata ahhoz, hogy a 2014-es idényre megtartsa világbajnok versenyzőjét, Kimi Räikkönent.


Nem fog bankot robbantani a Lotus Forma-1-es csapata ahhoz, hogy a 2014-es idényre megtartsa világbajnok versenyzőjét, Kimi Räikkönent.

A finn pilótának menedzsere állítása szerint több lehetősége is van a következő szezonra vonatkozóan, noha a Red Bull Racinggel folytatott egyeztetések nemrég kudarcba fulladtak.

Räikkönenék a hírek szerint több csapattal – köztük a Ferrarival – is tárgyalnak a folytatásról, a Lotusnál azonban bíznak abban, sikerül megtartaniuk pilótájuk 2014-re.

A pénz mindenképp kulcskérdés lehet, Räikkönen ugyanis az elmúlt időszakban rendre késve kapta meg járandóságát.

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke – még mielőtt Räikkönen Red Bull-lal folytatott tárgyalásai lezárultak volna – úgy nyilatkozott, csak akkor van értelme a közös folytatásnak, ha mindkét fél elégedett saját pozíciójával.

„Még nem ért véget a történet Kimivel, szóval folytatni szeretnénk” – mondta a francia szakember az AUTOSPORT-nak. „Kimi egy igazi érték a csapatnak. Nyilvánvalóan egy remek versenyző, és mindenki pontosan tudja, mennyire.”

„Ráadásul sokat segít ő nekünk abban a tekintetben, hogy tudjuk, hol is kellene lennünk. Azt gondolom, természetesen illeszkedik ebbe a csapatba, mint ahogy a csapat is passzol hozzá. Szeretném megtartani őt, de őszintén szólva csak a megfelelő körülmények közepette.”

„Ha financiális problémák miatt nem engedhetjük meg magunknak őt, akkor nem is szeretném, hogy nálunk folytassa, mert nehéz lenne ilyesmire építeni. Ha viszont módunkban áll megtartani őt, akkor szeretném, ha nálunk folytatná.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!