A Lotus nagy dobásra készül Barcelonában

A Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint csapata komoly előrelépést érhet el a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol bemutatja vadonatúj javítócsomagját.


A Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint csapata komoly előrelépést érhet el a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol bemutatja vadonatúj javítócsomagját.

Azt követően, hogy csak az utolsó pillanatban kapott indulási jogot az idei évre, a Lotusnak csak néhány hónapja volt arra, hogy felkészüljön a bajnokságra, így az első négy versenyen egy úgynevezett alapautóval állt rajthoz.

Gascoyne azonban elmondta, hogy az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon bemutatják vadonatúj javítócsomagjukat, amitől mindenki komoly előrelépést remél.

„Az összes csapat újításokkal érkezik meg Barcelonába, azonban bízunk abban, hogy a miénk még jelentősebb lesz, mint riválisainké, mert csak későn kaptuk meg az indulási jogot a tavalyi évben, így a tervezés egy korai szakaszában jegelnünk kellett az autó kezdeti specifikációját” – mondta a szakember.

„Komoly előrelépésre számítunk. Egy átfogó aerodinamikai javítócsomagunk lesz. Jelentős átalakításon mentek keresztül az oldaldobozok, lesz egy átdolgozott első szárny, módosított fékhűtők, és számos mechanikai változtatás, de természetesen előbb meg kell néznünk, hogy a többiek milyen előrelépést értek el.”

Gascoyne azt is elmondta, hogy már minden részlegükön szinte teljes a létszám, és mindenhol gőzerővel folyik a munka, ami mindenképpen bíztató a jövőre nézve.

Az újoncok közül eddig a Lotus a legeredményesebb, ami a csapat vezetője, Tony Fernandes szerint fantasztikus eredmény, nem beszélve arról, hogy a megbízhatóság terén néhány már meglévő csapatot is túlszárnyalt az eddigi versenyeken.

„Visszatérünk Európába, és az igazat megvallva, nem is lehetnék boldogabb, mert úgy érzem, remek pozícióban vagyunk. A Lotus Racing életének első periódusát már magunk mögött hagytuk, és a következő kihívás itt kezdődik” – mondta.

„Bizonyítottuk és megmutattuk a kétkedőknek, hogy a kemény munka, amit a csapat összes tagja végzett az elmúlt időszakban meghozza gyümölcsét, és a közös álom valóra válhat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!