A Lotus nem érti, mit művel a Pirelli - F1VILÁG.HU

A Lotus nem érti, mit művel a Pirelli

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli túlságosan konzervatív döntést hozott a következő versenyekre való gumiválasztását illetően.


A Lotus Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli túlságosan konzervatív döntést hozott a következő versenyekre való gumiválasztását illetően.

Az olasz vállalat nemrégiben jelentette be, hogy Silverstone-ba a közepes- és kemény keverékű abroncsokkal érkezik majd hétvégén, az azt követő Német Nagydíjra pedig a lágy- és közepes vegyületek lesznek szolgálatban. A legérdekesebb gumiválasztás kétségkívül a hungaroringi hétvégére vonatkozik, az eddigi gyakorlattal ellentétben ugyanis a Pirelli két legkeményebb keverékét választotta.

A konzervatív hozzáállás kétségkívül kedvezhet azon csapatoknak, melyek eddig küszködtek a túlzott gumikopással, ám az olyan alakulatok, mint például a Lotus, hátrányba kerülhetnek.

„Minden keverék lágyabb lett az idei évre annak érdekében, hogy nagyobb kihívás elé állítsák a csapatokat, és ezt láthattuk is a bajnokság első versenyein” – mondta Alan Permane, a Lotus pályaműveleti vezetője.

„Ez a gyakorlat viszont egyszerűen megfordítható, ha a versenyekre keményebb keverékeket hoznak, mint ahogy azt láthatjuk is a következő három verseny esetében.”

„Kétségkívül szokatlan, hogy Magyarországra ugyanazokat a gumikat hozzák, mint Bahreinbe vagy Silverstone-ba. Hasonló helyzet alakult ki, mint tavaly, amikor a szezon későbbi szakaszában egyre keményebb gumikat választottak, és végül egykiállásos versenyeket láttunk.”

Permane elfogadja a rivális csapatok törekvéseit a tartósabb gumik irányába, ám véleménye szerint a Pirellinek tartania kellene magát eddigi hozzáállásához.

„Nyilván vannak csapatok, melyek szeretnék, ha a gumik tartósabbak lennének – akár a gumikon való változtatásnak, akár a gumiválasztásnak köszönhetően. Ezzel szemben mi határozottan úgy gondoljuk, hogy a gumiválasztásnak ugyanolyannak kell lennie, mint amilyenben megállapodott a sportág korábban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!