Verstappen vs. Ocon

A Lotus nem fél az időmérőtől Monacóban

A Lotus magabiztosan várja a hétvégi Monacói Nagydíjat, ahol mindennél fontosabb a rajthelyezés, jóllehet az idei évben eddig nem tündököltek az időmérő edzéseken.


A Lotus magabiztosan várja a hétvégi Monacói Nagydíjat, ahol mindennél fontosabb a rajthelyezés, jóllehet az idei évben eddig nem tündököltek az időmérő edzéseken.

„Nem titok, hogy ez egy olyan terület, ahol mindenképpen javulnunk kell, és azt gondolom, hogy elég jó munkát végeztünk ezen a téren az elmúlt időben” – mondta Alan Permane, a csapat egyik főmérnöke.

„Az első sorban voltunk Kínában, és leszámítva a Mercedest, alig egy tizeddel voltunk csak lemaradva az élmenőktől Spanyolországban.”

„Azt nem mondom, hogy az időmérős teljesítményünk tökéletes, hiszen tisztán látszik, hogy van még hova fejlődnünk ezen a téren, azonban azt gondolom, hogy komoly előrelépést sikerült elérnünk a gumikezelésben egy kör alatt, illetve már be tudjuk úgy állítani az autót, hogy az mind az időmérőre, mind a versenyre ütőképes legyen.”

A Lotus egy nagy leszorítóerőt generáló hátsó szárnyat, illetve egy módosított első szárnyat és fenéklemezt fog használni a szűk utcai monacói ringen.

„Bízunk az erre a versenyre készített újításokban. Az autó az eddigi összes pályán nagyon jól muzsikált, így semmi okunk arra, hogy azt gondoljuk, hogy nem leszünk erősek a hétvégén.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ekkor kezdődik az F1-es időmérő Abu Dhabiban

A 2018-as F1-es szezon elérkezett utolsó időmérőjéhez, az Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációjához, ahol a szabadedzések alapján mindhárom nagycsapat esélyes lehet a pole pozícióra.

Már 2019-ben átalakulhatnak a Forma-1-es időmérők!

A legfrissebb hírek szerint már a 2019-es idényre átalakíthatják az időmérő edzések formátumát a Forma-1-ben – az eddigi három helyett jövőre már négy szegmensre oszthatják a kvalifikációt.

Alonso: Ez vicces, nagyon vicces…

Fernando Alonso, a McLaren F1-es versenyzője kifakadt Kevin Magnussenre, a Haas versenyzőjére – a spanyol kritikus megjegyzésekkel illette a dán pilótát.

Friss hírek