Verstappen vs. Ocon

A Lotus nem próbálkozik tovább a passzív DRS-sel

Nem kísérletezik tovább a 2013-as idény hátralévő részében passzív DRS-rendszerével a Lotus alakulata.


Nem kísérletezik tovább a 2013-as idény hátralévő részében passzív DRS-rendszerével a Lotus alakulata.

Az enstone-i gárda egy ideje már próbálja működésre bírni a trükkös fejlesztést, az azonban egyelőre még nem üzemel optimálisan.

Miután közeledik a bajnokság hajrára, a Lotus más újításokra fókuszál – noha továbbra sem mond le a passzív DRS-rendszerről.

„Ebben az idényben valószínűleg már nem fogjuk látni a rendszert” – mondta Alan Permane pályaműveletekért felelős igazgató az Auto Motor und Sport című német szaklapnak.

„De nem adjuk fel. Működik, de még mindig nem tökéletes. És momentán egyszerűen nem szeretnénk több időt szentelni neki.”

„Technikai részlegünk jelenleg többé-kevésbé már teljes mértékben a jövő évi autón dolgozik. Az idei modellen már csak kisebb újítások lesznek. De sikerült megoldanunk néhány technikai problémát. A szingapúri hétvégén láthattuk, hogy a tempó jó. Egyszerűen nem szeretnénk, hogy megzavarjanak minket más dolgok.”

Koreában egyébként várhatóan mind Romain Grosjean, mind Kimi Räikkönen használhatja a Lotus hosszabb tengelytávú versenyautóját. Permane ezzel kapcsolatban elmondta, nem várnak csodát az újítástól, de remélik, sikerült valamelyest előrelépniük.

„Nem lesz elég ahhoz, hogy megszorongassuk [Sebastian] Vettelt, ehhez ugyanis jelenleg 2-3 másodpercet kellene találnunk. De remélem, hogy kapunk tőle egy kis lendületet, és legalább a Mercedest le tudjuk győzni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Maldonado: Derült égből villámcsapás

Derült égből villámcsapásként érte a Renault-tól való menesztése Pastor Maldonadót – a venezuelai elárulta, néhány óra alatt változott meg drámaian a helyzete.

Maldonado bejelentette, távozik a Forma-1-ből

Pastor Maldonado hétfőn megerősítette, 2016-ban már nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének – ezzel gyakorlatilag biztossá vált, Kevin Magnussen a Renault színeiben visszatér a száguldó

Friss hírek