A Lotus nem tart Räikkönen távozásától - F1VILÁG.HU

A Lotus nem tart Räikkönen távozásától

HIRDETÉS

Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Kimi Räikkönen és a Red Bull Racing esetleges házasságáról szóló pletykáknak a Lotus Forma-1-es csapata.


Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Kimi Räikkönen és a Red Bull Racing esetleges házasságáról szóló pletykáknak a Lotus Forma-1-es csapata.

A nemzetközi sajtóban nemrég az a hír kapott szárnyra, miszerint a Milton Keynes-i alakulat versenyzője, Mark Webber megállapodott a Porschéval, így jövőre már az Endurance Világbajnokság (WEC) mezőnyében folytatja pályafutását.

Helyét akár a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen is átveheti – korábban a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz, illetve motorsport-tanácsadója, Helmut Marko is elismerően nyilatkozott a finnről.

Gerard Lopez, a Lotus tulajdonosa mindazonáltal elismerte, nem igazán aggódik a pletykák miatt, sőt, véleménye szerint Räikkönennek bőven van oka arra, hogy az enstone-i gárdával maradjon jövőre is.

Amikor az AUTOSPORT című brit szaklap a minap afelől érdeklődött, véleménye szerint a Lotus képes lenne-e felvenni a versenyt a Red Bull-lal Räikkönen szolgálataiért, Lopez így felelt: „Kimi helyzete egy csomó dolgon múlik majd, nem pedig azon, mit mondanak a Red Bullnál. Azt hiszem, most épp tele van a markuk.”

„Mi úgy érezzük, hogy a Kimivel való kapcsolatunk kiváló. Ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, és garantálni tudom önöknek, hogy Kimi nem az a fajta srác, aki aláír bármiféle előszerződést. Senkivel.”

„Ha továbbra is megadjuk neki azt, amit szeretne, akkor semmi okát nem látom annak, hogy máshová menjen. Elégedettek vagyunk, szóval nem látjuk semmi okát az ő lecserélésének.”

Lopez hozzátette, az, hogy a Red Bull Räikkönen nevéről is említést tett, inkább politikai lépés volt, hiszen a gárda szerette volna, ha lenyugszanak a kedélyek az istálló körül a Malajziában történtek után.

„Azt hiszem, nem a jövőbeli versenyzők kilétéről szól ez a játék. Megvannak a saját problémáik, és talán azt gondolják, hogy azzal, hogy ilyet mondanak, segítenek magunknak – bár azt nem tudom, hogyan.”

Hirdetés

„Mi elégedettek vagyunk saját helyzetünkkel és szerintem Kimi maradni fog nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!