A Lotus nem veti be élesben a DDRS-t - F1VILÁG.HU

A Lotus nem veti be élesben a DDRS-t

HIRDETÉS

Nem veti be élesben dupla DRS-rendszerét a Lotus Forma-1-es csapata Japánban – árulta el James Allison, a gárda technikai igazgatója.


Nem veti be élesben dupla DRS-rendszerét a Lotus Forma-1-es csapata Japánban – árulta el James Allison, a gárda technikai igazgatója.

Kimi Räikkönen a pénteki első szabadedzésen ismét tesztelte az újítást, ám a csapat végül úgy döntött, túl kockázatos volna használni azt a holnap időmérőn, valamint a másnapi versenyen.

„Kiértékeltük a rendszert az első edzésen, de nem tudtuk hatékonyan alkalmazni, ezért nem fogjuk használni a hétvége hátralévő részében” – mondta James Allison technikai igazgató.

Räikkönennek egyébként nem volt könnyű napja Suzukában: a KERS-rendszer meghibásodása miatt a második szabadedzés nagy részét kénytelen volt kihagyni.

„Nem sokat tudtunk körözni a KERS miatt, de legalább ma történt, így sikerült kijavítani” – mondta a „Jégember”.

„Nem volt ideális, mivel egyáltalán nem segített ez a helyzet abban, hogy megtaláljuk az ideális beállítást – viszont nincs mit tenni. Suzuka nem a legkönnyebb helyszín az autó beállítása szempontjából, de a holnapi szabadedzés még rendelkezésünkre áll az időmérő előtt.”

„Azt gondolom, megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az élbolyhoz, mint az elmúlt pár versenyen.”

A finn a második szabadedzést a tizennegyedik helyen zárta, miközben csapattársa, Romain Grosjean hatodik lett.

„Összességében nem volt egy rossz nap” – mondta a francia.

Hirdetés

„Az autó sokkal jobbnak tűnt délelőtt, mint délután: még nem teljesen vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de a csapat nagyon keményen dolgozik, és remélhetőleg holnapra sikerül újabb előrelépést tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!