A Lotus szerződést hosszabbított Maldonadóval

Pastor Maldonado jövőre is a Lotus versenyzője marad, erősítette meg szombat este a csapat vezetője, Gerard Lopez.


Pastor Maldonado jövőre is a Lotus versenyzője marad, erősítette meg szombat este a csapat vezetője, Gerard Lopez.

A venezuelai versenyző, aki 2012-ben megnyerte a Spanyol Nagydíjat, idén érkezett a Lotus csapatához, miután három évet lehúzott a Williams színeiben.

Maldonado természetesen magával hozva fő szponzorát, a PDSVA-t, amely szintén hosszabbított a Lotus csapattal 2015-re, így senkit nem érhetett meglepetésként, hogy pártfogoltjuk is a csapattal marad, jóllehet idén még egyetlen pontot sem tudott szerezni.

„Nem akarok sok mindent elárulni, még csak a szezon felénél járunk, de versenyzői felállásunk egyik felét már bejelenthetem: Pastor jövőre is a csapat tagja lesz” – mondta Lopez.

„Az idei nehézségek ellenére, felismerte a csapatban rejlő lehetőségeket, és mi is felismertük a benne, mint versenyzőben lévő lehetőségeket.”

„Komoly dolgokat fogunk elérni közösen.”

Romain Grosjean jövőre azonban továbbra sem biztos, jóllehet ő a csapat élversenyzője. A francia pilóta a tavalyi év második felében fantasztikusan teljesített, és idén is szerzett már két alkalommal pontokat, ami az autó teljesítményét látva, nem kis érdem.

„Nem tudom” – felelte Grosjean arra a kérdésre, hogy maradni fog-e a csapattal 2015-ben.

„Az én tervem az, hogy versenyeket nyerjek egy olyan csapattal, amely egy olyan autót tud biztosítani számomra, amivel futamokat tudok nyerni.”

„A jövőm teljesen nyitott. Természetesen lehetnek itt változások, amik a teljesítményre jó hatással lesznek, de ez még nem elég ahhoz, hogy versenyeket tudjak nyerni.”

A Lotus a jövő évben Mercedes erőforrásokra vált, ami bizonyára előrelépés lesz és Lopez szerint ez talán meggyőzheti Grosjean arról, hogy maradnia kell.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!