Verstappen vs. Ocon

A Lotus tartaná a riválisok tempóját

A Lotus Formula-1-es alakulatánál biztosak benne, minden eszköz a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy a 2012-es idény további részében is az élmezőnyben harcoljanak.


A Lotus Formula-1-es alakulatánál biztosak benne, minden eszköz a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy a 2012-es idény további részében is az élmezőnyben harcoljanak.

Habár a brit istálló és versenyzői, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean már a szezon első három versenyhétvégéjén is ígéretes tempót mutatott, a nagy áttörés csak a legutóbbi, bahreini viadalon érkezett el, amikor mindkét pilóta dobogóra állhatott Sebastian Vettel mögött.

A pályaszéli műveletekért felelős Alan Permane állítja, a múlt hétvégi eredményekkel bizonyították, a csapatnál minden összeállt, az E20-as versenygép pedig a többi helyszínen is képes lesz majd jól szerepelni.

„Kétségtelen, hogy ígéretesen teljesítettünk egész évben, és mindig mondtuk, hogy eljön majd a mi időnk – és így is lett” – mondta a szakember az Autosport című szaklapnak adott interjújában. „Tisztességes versenyt futottunk, és nem rontottuk el a stratégiát sem.”

„Bizonyítottuk, hogy az autó gyors, és szerintem mindenhol az is lesz. Ismerjük a gyengeségeinket, ami a lassú kanyarokban mutatott sebesség, a kigyorsítás, és ehhez hasonló dolgok. A közepes –és gyors kanyarokban jók vagyunk.”

A gárda csapatfőnöke, Eric Boullier elismerte, a bahreini hétvégét megelőzően egyre frusztráltabbá váltak, az eredmények ugyanis elmaradtak mindaddig.

„Néha nem jönnek össze a dolgok, ezért voltunk frusztráltak az első három verseny után. Ezen a hétvégén minden jól ment, nem voltak hibák. Egy kis kockázatot bevállaltunk a gumistratégiával, de működött” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy miért hiszi, hogy Bahreinben végre minden összeállt a Lotusnál, a szakember így felelt: „Nem tudom biztosan. Ott van az időjárás, és a hőmérséklet is jobban kedvezett nekünk, illetve az autónknak.”

„Az első három futamon igyekeztünk összerakni a dolgokat, ami egy idénykezdetkor soha nem könnyű. Pláne nem akkor, ha mindkét versenyződ új. De most mindenki elkezd megismerni mindenkit, és jobban tudunk dolgozni. Ott vannak a versenyzők is: az elmúlt két évben nem voltak a Formula-1-ben, szóval nekik is fel kellett venni a tempót, és azt hiszem, ez mostanra sikerült.”

 

Kapcsolódó cikkek

McLaren: Túl régóta szerepelünk gyengén az F1-ben

Nem érte váratlanul a McLaren Forma-1-es csapatát Eric Boullier versenyigazgató lemondása – a szakember kedd este értesítette erről Zak Brown ügyvezetőt, aki szerdán jelentős átszervezéseket

Hivatalos: Távozik a McLarentől Eric Boullier!

Lemondott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier. Ezzel egyidőben a brit istállónál jelentős átszervezéseket hajtanak végre vezetői szinten.

Friss hírek