A Lotus után a McLaren is másolhatja a Mercedest - F1VILÁG.HU

A Lotus után a McLaren is másolhatja a Mercedest

HIRDETÉS

A Lotushoz hasonlóan a McLaren is lemásolhatja a Mercedes innovatív fejlesztését, az F1-es berkekben csak szuper DRS néven emlegetett rendszert – árulta el Sam Michael, az istálló sportigazgatója.


A Lotushoz hasonlóan a McLaren is lemásolhatja a Mercedes innovatív fejlesztését, az F1-es berkekben csak szuper DRS néven emlegetett rendszert – árulta el Sam Michael, az istálló sportigazgatója.

A Mercedes már az évad kezdete óta használja a találmányt, melynek hála az egyenesekben nagyobb végsebességet képes elérni autója, a kanyarkijáratokban pedig nagyobb a stabilitása a W03-as versenygépeknek.

Bár sokáig tiltakozott a rendszer ellen, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályosnak minősítette azt, a Lotus belefogott saját megoldásának kifejlesztésébe, melyet Németországban, valamint a Hungaroringen már tesztelt is a csapat.

A McLaren lehet a következő alakulat, mely energiát fordít a dupla DRS-be, noha a csapatok nemrég megegyeztek abban, jövőre nem használják majd a szóban forgó megoldást.

„Bár nem olyan, mint a Lotusé, de nekünk is van egy hasonló rendszerünk” – mondta Sam Michael, a wokingi istálló sportigazgatója.

„Azt még nem tudom, hogy mik az esélyei annak, hogy pályára visszük az idei évben. A teljes fejlesztési programunkat áttekintjük majd, és meglátjuk, hogy lehetséges-e. Sokat kell ugyanis dolgozni vele, és akarva-akaratlanul elvesz a többi fejlesztésből. Nehéz működésre bírni, ahogy azt a Lotusnál is tapasztalják.”

„Ha viszont látunk egy új ötletet a bokszutcában, akkor értelemszerűen a srácok azonnal rávetik magukat, kielemzik, ha pedig úgy döntünk, hogy előnyös lehet számunkra, akkor alkalmazzuk.”

A szakember elismerte, az is szerepet játszik majd a rendszer használatát illető döntésben, hogy jövőre már nem alkalmazhatják a technológiát. A McLarennél kíváncsian várják azt is, mire megy a szuper DRS-sel a Lotus.

„Fel kell tennünk a kérdést, hogy nem pazaroljuk-e feleslegesen az energiát rá. A Lotus pedig már eddig is pokolian gyors volt, ennek hála pedig még jobbak lehetnek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!