A Lotus visszavágásra készül Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

A Lotus visszavágásra készül Silverstone-ban

HIRDETÉS

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier biztos benne, sikerül maguk mögött hagyniuk az elmúlt időszakban látott gyenge formát, és a Brit Nagydíjon már ismét a legjobb helyekért szállhatnak harcba.


A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier biztos benne, sikerül maguk mögött hagyniuk az elmúlt időszakban látott gyenge formát, és a Brit Nagydíjon már ismét a legjobb helyekért szállhatnak harcba.

Monacóhoz hasonlóan Kanadában is sokat szenvedett az enstone-i gárda, Kimi Räikkönen a vasárnapi futamon még kört is kapott a győztes Sebastian Vetteltől. A finn végül kilencedikként ért célba, csapattársa, Romain Grosjean pedig ezúttal is képtelen volt a pontszerzésre.

Eric Boullier szerint a helyzet jelentősen megváltozhat Silverstone-ban, arra számít ugyanis, a Lotus ismét csúcsformában lesz.

„Ez egy nagyon specifikus pálya, az autónk pedig egész egyszerűen nem boldogult megfelelően a gumikkal” – mondta a francia szakember az AUTOSPORT című angol szaklapnak.

„És az sem segít, ha hűvös van és vizes a pálya. Az edzésen nem volt rossz Romain tempója, ha viszont a versenyt nézzük, ott már másfél másodperccel lassabbak voltunk, mint a Red Bull és a Mercedes.”

„Egy csapat nem veszít másfél másodpercet egyik versenyről a másikra – egyszerűen arról van szó, hogy valami balul sült el. Lesz néhány jó fejlesztésünk Silverstone-ra, melyek segíthetnek minket abban, hogy csökkentsük lemaradásunkat. És ezen a pályán már képesek lehetünk arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból.”

Boullier kifejtette, nem gondolja azt, hogy az elmúlt két futamon látott küszködés az első jele annak, hogy az istálló kezd lemaradni a fejlesztési versenyben riválisaitól.

„Pozíciókat veszítettünk, szóval keményen kell dolgoznunk azért, hogy tartani tudjuk a tempót” – magyarázta.

„De tudjuk, hogy az autó versenyképes, mint ahogy a csapat is. Semmi okunk azt feltételezni, hogy nem harcolhatunk ismét dobogós helyekért. Nem véletlenül szereztünk sorozatban öt dobogós helyezést az év eleje óta. Azért sikerült, mert versenyképes a csomag.”

Hirdetés

„Viszont alkalmanként, bizonyos helyszíneken küszködhetünk. Ezzel tisztában vagyunk, és tovább kell dolgoznunk azért, hogy elkerüljük ennek megismétlődését a kis energiájú pályákon a szezon során, illetve a jövő évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!