Verstappen vs. Ocon

A Lotusnál tudják, lassan kifutnak az időből

A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier mindent megtesz azért, hogy megsürgesse a csapat tulajdonosait, fontos volna ugyanis mihamarabbi döntéseket hozniuk a jövőre vonatkozóan.


A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier mindent megtesz azért, hogy megsürgesse a csapat tulajdonosait, fontos volna ugyanis mihamarabbi döntéseket hozniuk a jövőre vonatkozóan.

Az enstone-i gárdát a 2009-es idény végén vásárolta meg a Renault-tól a Genii Capital, a vállalat pedig néhány hónapja komoly tárgyalásokat folytat a Quantum Motorsports nevű vállalattal, mely szívesen fektetné be pénzét az istállóba.

Bár a felek néhányszor már közel kerültek az üzlet véglegesítéséhez, a dokumentumokat mindezidáig még nem írták alá, a késedelem miatt pedig a Lotus még jövő évi versenyzőpárosáról sem tud dönteni.

A gárda csapatfőnöke, Eric Boullier egyre türelmetlenebb, ráadásul oka is van rá, kiszemeltjük, Nico Hülkenberg ugyanis a hónap végéig szeretne döntést hozni arról, hol folytatja 2014-ben.

„Napról-napra haladunk előre, de még mindig várunk, és bizony vannak gondok a határidőkkel a versenyzőket illetően” – mondta a francia szakember.

„A Genii Capitalon múlik a dolog, de már elég hosszú ideje húzódik a dolog. Én így vélekedek erről. Kezd túlságosan elnyúlni ez az egész, most már döntenünk kell.”

Boullier ezzel együtt kifejtette, természetesen megérti, hogy a tulajdonosok szeretnék, ha a csapat a legjobb kezekben lenne a jövőben.

„A Genii szeretné, ha ez a csapat jobb lenne, és egy lépéssel előrébb kerüljön. Ez az üzlet évekre bebiztosíthatja a csapat jövőjét, és még talán feljebb is léphetünk. Ha viszont kicsúszunk az időből a versenyzőket illetően, megoldásokat kell találnunk, akár rövid, akár középtávról beszélünk.”

Ha a Lotus rövid időn belül meg tud állapodni a Quantum Motorsports nevű vállalattal, Nico Hülkenberg lehet Romain Grosjean csapattársa jövőre, ha viszont a tárgyalások kudarcba fulladnak, egy fizetős versenyző érkezhet Kimi Räikkönen helyére. A hírek szerint Pastor Maldonado biztosan elhagyja a Williamst, fő támogatója, a PDVSA pedig igencsak nyomós érvként szólhat az ő szerződtetése mellet a Lotusnál.

 

Kapcsolódó cikkek

McLaren: Túl régóta szerepelünk gyengén az F1-ben

Nem érte váratlanul a McLaren Forma-1-es csapatát Eric Boullier versenyigazgató lemondása – a szakember kedd este értesítette erről Zak Brown ügyvezetőt, aki szerdán jelentős átszervezéseket

Hivatalos: Távozik a McLarentől Eric Boullier!

Lemondott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier. Ezzel egyidőben a brit istállónál jelentős átszervezéseket hajtanak végre vezetői szinten.

Friss hírek