A Marussia rendszeresen a Q2-t célozza meg idén - F1VILÁG.HU

A Marussia rendszeresen a Q2-t célozza meg idén

HIRDETÉS

2014-ben rendszeresen az időmérő második szakaszáig jutna a Marussia Forma-1-es csapata.


2014-ben rendszeresen az időmérő második szakaszáig jutna a Marussia Forma-1-es csapata.

Az orosz kiscsapat 2010-es csatlakozása óta csak alkalmanként tudta a Q2-be verekedni magát a kvalifikációkon, ám akkor is csak olyan esetekben, amikor a körülmények összekuszálták az erőviszonyokat, vagy a rivális csapatoknak problémái voltak.

John Booth, az istálló csapatfőnöke mindazonáltal meg van győződve arról, a jelentős szabályváltozások esélyt adhatnak alakulatának.

„Imádnánk, ha teljesítményünk alapján rendszeresen a Q2-be jutnánk” – mondta a szakember.

„Ezt kell célul kitűznünk, persze nem lesz könnyű. Elég komoly nevek vannak odakint, néhányan komoly költségvetéssel rendelkeznek, szóval tudjuk, hogy nehéz feladat, de ez a célunk.”

„Mi vagyunk a legkisebb csapat, de megpróbálunk javítani a teljesítményen, amennyire csak lehet. Ideje, hogy előre lépjünk egyet.”

„Százalékos arányban az előttünk lévőkhöz képest tavaly nagyot ugrottunk előre, most pedig itt az ideje, hogy ez a pozíciókban is megmutatkozzon.”

A ma kezdődött bahreini teszten a kiscsapat arra összpontosít, hogy megbízhatóvá tegye új, Ferrari-motorral hajtott versenyautóját.

„Lesz néhány újítás az autón, de semmi különös” – folytatta Booth.

Hirdetés

„Csak 190 emberünk van, és elég nehéz volt elkészülni Jerezre, de jelenleg is folyik a munka a szélcsatornában, és Melbourne előtt lesznek változások. A tavalyi év tökéletes példa arra, mennyire fontos a megbízhatóság.”

„2013-ban viszont mi voltunk a legmegbízhatóbb csapat, miénk volt a legmegbízhatóbb autó, szóval idén is erre törekszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!