A McLaren 5 éven belül vb-címet nyerne

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Nem akar jóslatokba bocsátkozni a 2019-es szezonnal kapcsolatban a McLaren csapata, Zak Brown azonban azt reméli, 5 éven belül már újra világbajnoki címekért harcolhatnak.

Nem akar jóslatokba bocsátkozni a 2019-es szezonnal kapcsolatban a McLaren csapata, Zak Brown azonban azt reméli, 5 éven belül már újra világbajnoki címekért harcolhatnak.

A brit istálló idén már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásaival vett részt a Forma-1-es küzdelmekben, a várt előrelépést azonban nem tudták produkálni. A csapat utoljára a 2012-es Brazil Nagydíjon tudott nyerni, dobogón pedig utoljára a 2014-es év nyitófutamán álltak.

A McLarennél jövőre már nem lesz ott a kétszeres világbajnok Fernando Alonso: helyét Carlos Sainz veszi át, csapattársa pedig az újonc Lando Norris lesz.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a minap egy interjúban arról beszélt, lépésről lépésre kell haladniuk.

„Épp most prezentáltam egy 5 éves tervet, és ezen terv keretében azt gondolom, meg kell tennünk egy utat ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk. Ha pedig versenyeket nyerünk, harcolhatunk a világbajnoki címért” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, fontos, hogy a Liberty változtatásokat vezessen be a sportban, mert jelen állás szerint két-három csapatnál több nehezen tud küzdeni a vb-címért. Szóval vannak dolgok, melyek nincsenek az irányításunk alatt, de remélhetőleg változtatásra tudjuk sarkallni őket annak érdekében, hogy több csapat is képes legyen versenyeket nyerni, és bajnoki címért harcolni.”

„Mi lefektettük az utazásunk alapjait, beruháztunk, a felzárkózás útjára léptünk, és szeretnénk visszakerülni a rajtrács elejére.”

A McLarennél a tavalyi szezont követően úgy nyilatkoztak, 2018-ban dobogós eredményekért szeretnének harcolni, ettől azonban végül nagyon távol álltak. Brown azt mondja, most nem akarnak ilyen konkrét célokról nyilatkozni.

„Szerintem szeretnénk távol maradni attól, hogy jósolgassunk. Tudjuk, hogy nem igazán jött be az elmúlt években, szóval nem akarjuk újra elkövetni ezt a hibát.”

„Úgy fogalmaznék, hogy a várakozásunk az, hogy folytatni fogjuk a fejlődést… 15 rajthelynyi büntetésünk volt idén, szemben a néhány százzal, szóval már az idei év is előrelépés volt – habár nem olyan, mint reméltük.”

„Szóval arra számítunk, hogy folytatni fogjuk ezt az utat 2019-ben, de nem akarok arról beszélni, hogy ez mit is jelent majd a konstruktőri bajnokság szempontjából. Tudom, hogy miben reménykedem, de amíg nem gurulunk pályára, nem tudjuk, hol is leszünk majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek