A McLaren a második játékrész bajnoka lenne - F1VILÁG.HU

A McLaren a második játékrész bajnoka lenne

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh reméli, hogy a szezon második felének győzteseként ünnepelhetnek majd a hétvégi a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően, ahol reményeik szerint győzelemmel zárhatják az évet.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh reméli, hogy a szezon második felének győzteseként ünnepelhetnek majd a hétvégi a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően, ahol reményeik szerint győzelemmel zárhatják az évet.

Bár nagyon gyengén kezdett, a McLaren nem állt le idei autója fejlesztésével, és a szezon második felére feltámadt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az utolsó nyolc versenyen csak a Red Bull szerzett több pontot nála, szám szerint néggyel többet.

Lewis Hamilton viszont a júliusi Német Nagydíj óta megszerzett 40 pontjával a legsikeresebb versenyzője a mezőnynek, két futamgyőzelmének, és számos dobogós helyezésének köszönhetően.

Whitmars természetesen büszke csapatára, hogy egy hihetetlen nehéz kezdés után sem adta fel a harcot, és kemény munkával visszatért az élmezőnybe, ám azt is hozzátette, hogy reményei szerint ők lesznek a második félidő győztesei.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy fordítani tudtunk a helyzeten. Nagyon gyenge kezdés volt mind a csapat, mind Lewis számára” – mondta a brit szakember.

“Most viszont érdekes látni – hogy egy olyan szezonban, mikor sok csapat nagyon keményen dolgozott azon, hogy javulást tudjon elérni –, ha a Német Nagydíjtól nézzük a dolgokat, akkor Lewis mindenki másnál több pontot szerzett, és csapatként is csak néhány ponttal vagyunk lemaradva a Red Bulltól a konstruktőrök versenyében.”

“Bízom abban, hogy ezen a hétvégén sikerül egy olyan eredményt elérnünk, ami után büszkén mondhatjuk, hogy mi nyertük a szezon második felét. Hiszem, hogy meg tudjuk nyerni az Abu Dhabi Nagydíjat Lewisszal, és Heikkivel.”

A McLaren jövő évi versenyzői felállása továbbra is kérdéses. Egy biztos, Hamilton jövőre is marad, hiszen jelenleg is érvényben lévő szerződése 2012 végén jár csak le a csapattal, ám Kovalainen sorsa egyelőre még nyitott.

Az utóbbi időben számos pilótát szóba hoztak a csapattal, köztük a Ferraritól az év végén távozó Kimi Raikkönent, a Williams német versenyzőjét, Nico Rosrberget, sőt még az idei világbajnok Jenson Button neve is felmerült.

Whitmarsh azonban elmondta, egyelőre csak a szezonzáróra koncentrálnak, és majd csak azután ülnek le, és vitatják meg a pilótakérdést.

Hirdetés

“A valóság az, hogy most a szezon utolsó versenyére készülünk, és most csak erre koncentrálunk” – mondta. “Nagyon szerencsések vagyunk, hogy úgy tűnik, ilyen sok versenyző érdeklődik a McLaren iránt. Az évad vége után majd leülünk, és kiértékeljük a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!