A McLaren állt az élre a második nap Jerezben - F1VILÁG.HU

A McLaren állt az élre a második nap Jerezben

HIRDETÉS

Pedro de la Rosa végzett az élen az e heti tesztek második napján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a szezon hátralévő versenyeire. A McLaren tesztelője mögött a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber, és a ferraris Badoer végzett.

Pedro de la Rosa végzett az élen az e heti tesztek második napján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a szezon hátralévő versenyeire. A McLaren tesztelője mögött a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber, és a ferraris Badoer végzett.

De la Rosa 70 kör megtételét követően 1:19.267-es idejével állt az élre, akit több mint fél másodperccel lemaradva Mark Webber követett a második helyen. A Red Bull Racing ausztrál pilótája az új aerodinamikai elemeket tesztelte, melyeket a szezon utolsó három versenyét vet majd be csapata.

A harmadik pozícióban Luca Badoer végzett, aki már egy másodperccel volt elmaradva de la Rosától. A Ferrari olasz tesztpilótája az aerodinamikai elemeket próbálgatta, és Nick Heidfeld előtt végzett, aki Timo Glock-ot váltotta a BMW Saubernél.

A Scuderia Toro Rosso volt az egyetlen alakulat, amely két versenyzővel képviseltette magát a mai nap Jerezben. A nap javarészében Vitantonio Liuzzi körözött, aki miatt egy alkalommal meg kellett állítani a tréninget, mikor elhagyta egyik hátsó kerekét, de a csodával határos módon nem törte össze autóját. Csapattársa, Sebastian Vettel délután fél ötkor gördült pályára, és 10 megtett körét követően nem meglepő módon a lista végén végzett.

Rubens Barrichello után a mai nap Jenson Button is kipróbálhatta a Honda átalakított versenyautóját. A brit pilóta összesen 74 kört teljesített, és a hatodik helyen végzett.

A Renault tesztpilótája, Nelson Piquet Jr. a hetedik pozícióban landolt, és 111 megtett körével a nap legaktívabb pilótája volt. A brazil miatt két alkalommal is előkerült a piros zászló: mindkétszer kicsúszott a pályáról, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután.

Ralf Schumacher új első-, illetve hátsó szárny beállításokat próbálgatott a Toyotával. A német pilóta a nyolcadik pozícióban végzett a Williams-szel köröző Nico Rosberg előtt, aki csak a nap közepén kezdte meg a munkát.

Az időjárás ideális volt, sütött a nap, a levegő hőmérséklete pedig elérte a 30 fokot.

Teszteredmények
Jerez, második nap:

Poz. Pilóta        Csapat                   Idő       Kör 
1. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:19.267 70
2. Webber Red Bull-Renault (B) 1:19.947 106
3. Badoer Ferrari (B) 1:20.249 69
4. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:20.318 103
5. Liuzzi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:20.318 47
6. Button Honda (B) 1:20.624 74
7. Piquet Renault (B) 1:20.804 111
8. R.Schumacher Toyota (B) 1:21.101 76
9. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:21.608 31
10. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:21.863 10

Az eredmények nem hivatalosak

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!