Verstappen vs. Ocon

A McLaren attól fél, elérhetetlen lesz a Red Bull

A McLaren kemény időmérőre számíthat, és ha nem javít egykörös teljesítményén, akkor nem lesz ott az első sorokban, véli a csapat két versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button.


A McLaren kemény időmérőre számíthat, és ha nem javít egykörös teljesítményén, akkor nem lesz ott az első sorokban, véli a csapat két versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button.

A wokingi alakulat duója egyöntetűen azt állítja, hogy a Red Bull az abszolút favorit az Indiai Nagydíj időmérőjén, miután Sebastian Vettel mindkét szabadedzést megnyerte pénteken, és a délutáni tréningen az energiaital-gyárosok autói uralták a mezőnyt.

„Bízom abban, hogy a Red Bull továbbra is javítani szeretne az egykörös teljesítményén, és kevés üzemanyaggal körözött pénteken” – mondta Hamilton, aki a hatodik lett, kilenc tizedes lemaradásban Vettellel szemben.

„Ha ez nem így van, akkor nagy gondban vagyunk. Azonban reménykedem abban, hogy kevés üzemanyaggal köröztek, és van még esélyünk a szombati időmérő edzésen.”

Button – aki csapattársa mögött a hetedik lett a második edzésen – szerint a gumikra vezethető vissza az, hogy a McLaren nem olyan jó egy körön.

„A tapadás hiánya miatt szenvedünk” – magyarázta. „Nem gondolom, hogy javítani tudunk az időmérőn, ám a versenyen már sokkal jobb formában lehetünk.”

Bár Buttont váltóproblémák hátráltatták, Hamiltonnak sikerült néhány hosszú etapot teljesítenie, amivel meg volt elégedve.

„A Red Bull, a Ferrari és a Lotus a legerősebb, de úgy gondolom, hogy mi is köztük vagyunk. Volt egy elég jó hosszú etapom, és a gumik is jól muzsikáltak, szóval bízom abban, hogy ez változatlan marad” – tette hozzá Hamilton.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek