A McLaren benevez a 2020-as IndyCar-szezonra! - F1VILÁG.HU

A McLaren benevez a 2020-as IndyCar-szezonra!

HIRDETÉS
2020-ban részt vesz az amerikai IndyCar-sorozatban a McLaren – jelentette be a wokingi istálló, mely az Arrow Schmidt Peterson Motorsportsszal lép szövetségre. A projekt vezetője a korábbi IndyCar-bajnok Gil de Ferrarin lesz.
Fernando Alonso, McLaren, IndyCar, Indianapolis 500, 2019

A McLaren utoljára 1979-ben teljesített egy egész idényt az IndyCarban „gyári” csapatként, 2017-ben pedig az Andretti Autosporttal léptek szövetségre, és Fernando Alonsóval elindultak az Indianapolis 500-on.

A brit istálló és Alonso idén is visszatértek Indianapolisba, ám végül nem tudták kvalifikálni magukat a versenyre. A McLaren viszont pénteken bejelentette, szövetségre lépnek a Sam Schmidt és Ric Peterson által alapított Schmidt Peterson Motorsportsszal, és 2020-ban egy teljes idényt végigversenyeznek az amerikai sorozatban.

Az istálló két, Chevrolet-motoros autóval vesz majd részt a bajnokságban, azt azonban még nem tudni, hogy kik lesznek a versenyzői, de az esélyesek között szerepel a korábbi F1-es pilóta Felipe Nasr, valamint Nicholas Latifi is.

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown nemrég úgy fogalmazott, a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso nem szeretne egy teljes idényt végigversenyezni az IndyCarban, ám az logikusnak tűnhet, hogy a brit istálló egy harmadik autót is indít a jövő évi Indy 500-on a spanyol számára.

„Az ajtó mindig nyitva áll Fernando számára. Tagja ennek a családnak, szerződtetett McLaren-pilóta, és hosszú idő óta először nem lesz teljes szezonja egy sorozatban sem” – mondta Zak Brown.

„Nyilván tisztában van azzal, hogy mit is csinálunk mi, és találkozni fogok majd vele később, és megvitatjuk a terveinket, illetve az ő terveit, aztán majd meglátjuk, hogy azok keresztezik-e egymás valahol.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!