A McLaren „büszke” és „elégedett” lehet az első tesztnap után – Sainz - F1VILÁG.HU

A McLaren „büszke” és „elégedett” lehet az első tesztnap után – Sainz

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, csapata „büszke” és „elégedett” lehet az első barcelonai tesztnap után.
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

A spanyol versenyző a Pirelli C3 jelölésű abroncsaival a második leggyorsabb időt autózta a hétfői nyitónapon. Sainz összesen 119 kört tett meg az MCL34-es kódjelet viselő McLarennel, habár nem volt sima napja, délután ugyanis kisebb problémája támadt autójával.

„Azt gondolom, a csapatnál mindenki büszke és elégedett lehet” – mondta Sainz a tesztnap végén.

„A télen elvégzett kemény munka, a terv, hogy korán összeraktuk az autót a bemutatóra, és már 9 órakor pályára gurulhattunk, kifizetődött. Délután néhány hosszabb etapot is megtettünk, és este 6 órakor fejeztük be a napot.”

„Szóval határozottan jó kezdés volt, és elégedett lehet mindenki itt a pályán. De nem szabad elfelejtenünk azokat az embereket sem, akik Wokingban dolgoznak – ők ugyanis azok, akik összerakták ezt az autót.”

[su_spoiler title=”Fotók Sainz hétfői tesztnapjáról” style=”fancy” icon=”arrow”]

[/su_spoiler]

Sainz a Renault-tól érkezett a McLaren csapatához, elmondása szerint pedig lenyűgözte őt az a „minőség” és „professzionalizmus”, amit a wokingi istállónál látott.

„Már amikor megérkeztem, akkor láttam a minőséget. Ez soha nem is volt kérdés. Már akkor nagyon bíztam ebben a csapatban, mielőtt megérkeztem hozzájuk” – magyarázta.

„6 év alatt nem felejtik el, hogyan kell gyors autókat építeni, habár még messze vagyunk attól, ahol lenni akarunk. De szeretek ránézni az autóra, tetszik az, részleteiben mennyire kidolgozott.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!